Життя та Стиль
Суспільство
Салат з капусти на зиму: цікавий рецепт
Домашня заготівля — справжня магія українських господинь. Узимку так приємно відкрити баночку з ароматним салатом, який зберіг у собі сонячний смак літа.
Однією з найпопулярніших страв у наших коморах є салат з капусти на зиму. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Готується такий салат легко, виходить соковитим і дуже апетитним, а ще, він чудово доповнює будь-яку страву, від картоплі-пюре до м’яса чи каш. На сторінці VD Necrasova розповіли про перевірений рецепт, який допоможе вам зробити одразу велику порцію салату, а головне, зберегти його без зайвого клопоту аж до весни.
Інгредієнти (на 9 літрів салату)
Салат
- Капуста 5 кг (вага вже без качанів)
- Морква 1 кг
- Цибуля 1 кг
- Болгарський перець 1 кг
- Гострий перець 3 шт.
Заправка
- Сіль 100 г
- Цукор 400 г
- Олія 400 мл
- Оцет 9% 400 мл
Приготування
- Капусту наріжте великими шматками, видаліть качани та подрібніть у комбайні чи ножем.
- Моркву натріть на терці (дрібній чи великій — на ваш смак).
- Цибулю наріжте півкільцями.
- Болгарський перець очистьте та наріжте невеликими шматочками.
- Гострий перець поріжте дрібніше.
- Велику миску наповніть цими овочами. Додайте сіль, цукор, оцет та олію. Перемішайте руками, щоб капуста швидше пустила сік.
- Залиште суміш на 2 години, періодично перемішуйте. За цей час овочі стануть м’якішими, а на дні миски збереться багато соку.
- Наповніть чисті стерилізовані банки салатом, щільно утрамбуйте та залийте соком, який пустили овочі.
- Поставте банки у велику каструлю з водою, стерилізуйте 30 хв від моменту закипання. Закатайте кришками та переверніть догори дном до повного охолодження.
10. У вас вийде приблизно 9 літрових банок ароматного салату.
Поради
- Для яскравішого смаку можна додати кілька зернят чорного перцю чи лавровий лист.
- Якщо не любите гостре, замініть гострий перець на солодкий чи зовсім приберіть.
- Зберігайте банки у темному прохолодному місці і салат легко простоїть до весни.
Салат з капусти на зиму, це чудовий спосіб урізноманітнити зимовий стіл. Простий у приготуванні, він поєднує в собі свіжість овочів, приємну пікантність і користь. А головне, навіть у холодні дні дарує відчуття літа.






