Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати котлети з гречки, картоплі та зелені
Ці котлети не містять м’яса, але з овочів вони виходять також дуже смачними та корисними, а якщо у вас ще й залишилася гречана каша з обіду, то котлети готуються дуже швидко.
Для приготування котлет знадобляться інгредієнти, які практично завжди знайдуться в домі будь-якої господині. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
гречана крупа- 1 скл.
Вода - 2 скл.
Картопля - 400 г
куряче яйце - 1 шт.
чорний мелений перець
сіль
зелень (кріп, петрушка)
олія
- Гречану крупу промийте, залийте водою, посоліть. Доведіть до кипіння, зменште вогонь до мінімуму і варіть 20 хвилин. Остудіть.
- Картоплю почистьте, помийте і натріть на крупну тертку, відтисніть картопляний сік.
- Зелень промийте під проточною водою і дрібно наріжте.
- До миски викладіть гречку, картоплю, яйце, зелень, чорний мелений перець, сіль і добре перемішайте.
- Змочіть у воді руки і сформуйте невеликі котлети, кожну обваляйте в борошні.
- У пательні на середньому вогні розігрійте олію, викладіть котлети та обсмажте їх з двох боків до золотистої скоринки.
Поради:
- Якщо маса вийшла дуже рідкою, додайте одну столову ложку пшеничного борошна.






