Життя та Стиль
Суспільство
Закуска з баклажанів і перців: простий рецепт
У сезон цих овочів приготуйте пікантну й ароматну закуску, яка нікого не залишить байдужим. Перці обов’язково використовуйте міцні та м’ясисті.
Готується страва дуже швидко: обсмажте баклажани й перець і додайте ароматне заправлення. Ця закуска може зберігатися в холодильнику до 10 днів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
- баклажани — 2 шт.
- перець болгарський — 2 шт.
Для заправлення
- соус соєвий — 2 ст. л.
- мед — 0,5 ч. л.
- оцет яблучний — 2 ст. л.
- часник — 3 зубки
- олія оливкова — 2 ст. л.
- олія рослинна — 2 ст. л.
- перець чорний мелений
- сіль
- зелень (петрушка, кінза)
Приготування
- Баклажани помийте, наріжте брусочками, посоліть, залиште на 10–15 хвилин, потім промийте холодною водою та обсушіть паперовим рушником.
- У перців видаліть серцевину з насінням і наріжте його товстими смужками.
- Часник очистьте та видавіть через прес.
- Зелень промийте та подрібніть.
- На пательні з рослинною олією на середньому вогні обсмажте баклажани до золотавої скоринки. Викладіть на тарілку. В цій самій пательні обсмажте до м’якості перець.
- Для заправлення з’єднайте соєвий соус, оливкову олію, яблучний оцет, мед, часник, чорний мелений перець, сіль за смаком і зелень, перемішайте та влийте його до овочів, ще раз акуратно перемішайте і покладіть до холодильника щонайменше на дві години.
Поради:
- Закуску бажано залишити в холодильнику на ніч.
- Зелень використовуйте на свій смак.






