Життя та Стиль
Суспільство
Що робити, якщо буряк несолодкий: один-єдиний інгредієнт, який змінює все
Буряк — основний компонент багатьох рецептів українського столу. Тому не дивно, що від його зовнішнього вигляду, смаку й кольору часто залежить якість страви. Як зробити буряк смачнішим?
Найчастіше буряки подають до столу у відвареному вигляді. Існує кілька цікавих трюків, які допомагають впоратися з такими проблемами, як відсутність солодкого смаку та яскравого кольору цього продукту після варіння. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Насамперед варто запам’ятати, що буряки завжди відварюють у нечищеному вигляді. Більшість кулінарів це знають, але інші нюанси часто залишаються секретами.
Цікаво, але досвідчені кухарі стверджують, що буряк завжди залишиться яскраво-червоним під час варіння, якщо до нього додати невелику кількість гірчиці. До того ж ця приправа додасть готовому продукту яскравого смаку та аромату, а тому це точно варто спробувати.
Що потрібно робити? На одну каструлю води додайте 1 ч. л. гірчиці в порошку або вже готової спеції. Ретельно розмішайте, щоб приправа розчинилася, а потім киньте в рідину коренеплід і відваріть так, як ви це робите зазвичай.
Такі буряки неодмінно вийдуть яскравими, солодкими і стануть справжньою окрасою будь-якої страви, особливо салату.
Оценка материала:
Що робити, якщо буряк несолодкий: один-єдиний інгредієнт, який змінює все29.08.2025






