НОВИНИ ДНЯ: По Воронежу завдано ракетного удару: росіяни бідкаються на перебої зі світлом і водою  Приходить відчуття полегшення: 3 знаки зодіаку відчують щастя, якого давно не відчували, вже після 10 грудня  Мирна угода щодо України стає дедалі ближчою — The Washington Post  Путін уже хоче не лише Донбас, а й "Новоросію" — Портников про нову загрозу для України  Трамп підштовхує Київ до миру, заявляючи про "неминучу поразку", - The Wall Street Journal  У Києві - дощ, на сході - мокрий сніг: якою буде погода в Україні 10 грудня  Тепло зникне: синоптикиня розповіла, коли Україну накриє холодний фронтвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.09.2025 341

Човники з баклажанів із мʼясом і сиром: рецепт соковитої страви для всієї родини

Баклажани — це універсальний овоч, який чудово поєднується з м’ясом, овочами, зеленню та сиром.

3bccbd3e1a6a531e76c6d2ee6ca0a447_03.09.25

Якщо ви хочете приготувати щось ситне, але водночас ніжне та ароматне, обов’язково спробуйте човники з баклажанів із м’ясною начинкою та сиром. Ця страва підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу, вона має яскравий та апетитний вигляд і має багатий смак. Рецептом приготування поділилися на сторінці Liliya.cooking. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Баклажан - 3 шт.

М’ясний фарш (яловичий, курячий чи індичий) - 400 г

Цибуля - 1 шт.

Часник - 2 зубчики

Помідор - 1 шт.

Твердий сир (моцарела, гауда чи сулугуні) - 200 г

Олія - 2 ст. л

Сіль

Чорний перець

Улюблені спеції (орегано, базилік, паприка чи коріандр)

Приготування

  1. Розріжте баклажани навпіл уздовж і зробіть всередині сітчасті надрізи, але не пошкодьте шкірку.
  2. Викладіть їх на деко, змастіть олією, злегка посоліть і запікайте у духовці за 200°C протягом 40–50 хв. М’якуш стане ніжною та легкою для подальшого приготування.
  3. На сковороді розігрійте трішки олії, обсмажте дрібно нарізані цибулю та часник. Додайте м’ясний фарш і розімніть його лопаткою, щоб не було грудочок. ʼ
  4. Коли фарш підрум’яниться, додайте помідор. Якщо використовуєте свіжий томат, через кілька хвилин зніміть із нього шкірку та розімніть виделкою. Приправте сіллю, перцем та спеціями.
  5. Вийміть запечені баклажани з духовки та обережно розімніть м’якуш виделкою, щоб утворився «човник». Наповніть його м’ясною начинкою і щедро посипте тертим сиром.
  6. Поставте човники ще раз у духовку на 10–15 хв, щоб сир розплавився та утворив апетитну золотисту скоринку.

Поради

  • Якщо хочете зробити страву менш калорійною, використовуйте курячий фарш та сир із невеликим вмістом жиру.
  • Для більшого аромату можна додати зелень петрушки чи кінзи у начинку.
  • Ця страва чудово смакує зі свіжим салатом із овочів або легким йогуртовим соусом.

Човники з баклажанів із м’ясом і сиром — це страва, яка поєднує у собі користь овочів, поживність м’яса і ніжність розтопленого сиру. Вона проста у приготуванні, але має вигляд, ніби ви витратили багато часу на кулінарний шедевр.

Оценка материала:

5.00 / 2
Човники з баклажанів із мʼясом і сиром: рецепт соковитої страви для всієї родини 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.09.2025 341
Еще материалы раздела «Суспільство»