НОВИНИ ДНЯ: Нове опитування показало несподівану позицію США щодо війни  У Міноборони РФ "знайшли" цинічну причину нічної атаки на Україну  Путін ризикує серйозно зіпсувати відносини з Трампом, - The Independent  Закупівля американської зброї для України: Сибіга розкрив, скільки країн долучилися  Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний морозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.09.2025 8054

Капустяні котлети: простий і цікавий рецепт, який здивує всю родину

Капуста — один із найуніверсальніших і найдоступніших овочів у нашій кухні. З неї готують борщі, голубці, салати та тушковані страви.

Та мало хто здогадується, що з неї виходять напрочуд смачні та ніжні котлети, які можуть стати не тільки гарніром, а й повноцінною стравою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Це чудовий варіант для тих, хто шукає щось легке, корисне та водночас ситне. На сторінці appetizing.tv розповіли про цікавий рецепт капустяних котлет, який підкорив кулінарні серця підписників.

Інгредієнти

Котлети

  • Капуста — 1 качан
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 120 г
  • Чорний мелений перець
  • Сіль
  • Орегано (сухий)
  • Вершкове масло — 30 г
  • Олія
  • Лимонний сік — 1 ч. л

Соус

  • Йогурт натуральний — 150 г
  • Огірок — 1 шт.
  • Кріп — 10 г
  • Часник — 1 зубчик
  • Сіль

Приготування

  1. Проколіть качан у кількох місцях зубочисткою та поставте його у мікрохвильову піч на 6 хв. Це зробить овоч м’яким і полегшить подальше приготування. Потім наріжте капусту невеликими шматочками.
  2. Подрібніть цибулю, натріть моркву на тертці. На сковороді розігрійте вершкове масло, підсмажте овочі до золотистості, додайте натертий часник.
  3. У глибокій мисці з’єднайте капусту, підсмажені овочі, яйця, борошно та спеції. Додайте лимонний сік для свіжості. Ретельно перемішайте.
  4. Змочіть руки у воді та сформуйте невеликі котлети. Обваляйте їх у борошні для хрусткої скоринки.
  5. Розігрійте сковороду з олією та смажте котлети з обох боків до рум’яної скоринки. За бажанням можна довести їх до готовності у духовці за 180°C протягом 10–15 хв.

Соус

Натріть огірок на дрібній тертці, злегка відіжміть зайвий сік. Додайте до йогурту разом із подрібненим кропом, часником і сіллю. Перемішайте. Це доповнення чудово підкреслить ніжний смак капустяних котлет.

Подавання

  • Зі свіжим салатом із зелені та овочів.
  • Як гарнір до курки чи риби.
  • У пісному меню — з гречкою чи картоплею.
  • На сніданок — з йогуртовим соусом та житнім хлібом.

Порада

Капустяні котлети можна заморозити. Сформуйте сирі котлети, викладіть на дошку, заморозьте, а потім перекладіть у пакет. Перед приготуванням просто обсмажте їх на сковороді чи запечіть у духовці.

Ця страва стане чудовою альтернативою звичним картопляним котлетам і обов’язково сподобається навіть тим, хто не дуже любить капусту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Капустяні котлети: простий і цікавий рецепт, який здивує всю родину 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.09.2025 8054
Еще материалы раздела «Суспільство»