НОВИНИ ДНЯ: У Польщі масово розганяють міф про «небезпечну українську їжу»: подробиці  Коли та як святкуємо День святого Миколая  Знайшов "винних": Путін зробив цинічну заяву про припинення війни в Україні  Інвестори не купилися. Міжнародний форум у Москві закінчився провалом, - розвідка  Щомісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мало: нардеп закликав посилити мобілізацію  Путін зробив несподівану заяву про відновлення Радянського Союзу  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.09.2025 1498

Суп буде наваристим, ситним і неймовірно смачним навіть без м’яса: додайте цей інгредієнт

Щоб приготувати поживний суп без м’яса, достатньо додати лише один продукт. Ваша родина буде приємно здивована багатством смаку такої страви.

c6d01e5776aa2f3a57675dc8b00ac5b9_08.09.25

Багато господинь вважають, що саме м’ясо надає супу поживності та насиченого смаку. Але існує простий кулінарний секрет: зробити першу страву ситною й ароматною можна навіть без м’яса. Достатньо додати один продукт — червону сочевицю. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Ця бобова культура має унікальну властивість: вона швидко розварюється, робить бульйон густим і наваристим, а також додає страві ніжного горіхового присмаку. До того ж сочевиця містить велику кількість рослинного білка, клітковини, вітамінів та мікроелементів, які чудово насичують організм.

Чому сочевиця краща за м’ясо в супі

  • Робить страву ситнішою. Навіть невелика кількість бобових перетворює легкий суп на повноцінну страву.
  • Збагачує смак супу. Бульйон із сочевицею стає більш глибоким і виразним навіть без додавання м’яса.
  • Корисна для здоров’я. Містить рослинний білок, який легко засвоюється організмом, та залізо, що здатне підтримувати високий рівень енергії.
  • Швидко готується. Сочевиця на відміну від м’яса не потребує тривалого варіння.

Як правильно додати сочевицю в суп, щоб страва була наваристою

Перед приготуванням сочевицю варто промити під проточною водою. Додавайте її у киплячий суп приблизно за 25 хвилин до готовності. Вона чудово поєднується з овочами — морквою, картоплею, цибулею, а також із зеленню, куркумою, лавровим листом і паприкою.

Якщо хочете надати супу кремової текстури, частину сочевиці можна перебити блендером і повернути назад у каструлю. Вийде оксамитовий суп-пюре без вершків та борошна.

Оценка материала:

5.00 / 3
Суп буде наваристим, ситним і неймовірно смачним навіть без м’яса: додайте цей інгредієнт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
08.09.2025 1498
Еще материалы раздела «Суспільство»