НОВИНИ ДНЯ: У Польщі масово розганяють міф про «небезпечну українську їжу»: подробиці  Коли та як святкуємо День святого Миколая  Знайшов "винних": Путін зробив цинічну заяву про припинення війни в Україні  Інвестори не купилися. Міжнародний форум у Москві закінчився провалом, - розвідка  Щомісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мало: нардеп закликав посилити мобілізацію  Путін зробив несподівану заяву про відновлення Радянського Союзу  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.09.2025 990

Сливовий гострий соус: рецепт ідеального доповнення до м’яса та риби

Зі звичайної сливи приготуйте чудовий, смачний соус, який ідеально пасуватиме до будь-якого м’яса чи риби.

8364381a98d744eab45d07cb911d9b8f_10.09.25

Соус виходить кисло-солодким, гострим, дуже ароматним і може зберігатися в холодильнику від двох до трьох тижнів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Слива - 1 кг

Цукор - 100 г

приправа хмелі-сунелі - 1 ст. л.

Часник - 5 зубків

гострий стручковий перець - 2 шт.

базилік - 1 пак.

Сіль - 1 ч. л.

  1. Сливи помийте, розділіть навпіл і видаліть кісточки.
  2. Часник очистьте і пропустіть через прес.
  3. Базилік помийте і подрібніть.
  4. Гострий перець наріжте тонкими півкільцями.
  5. Викладіть сливи до сотейника з товстим дном, додайте гострий перець, цукор, сіль і варіть на невеликому вогні 25 хвилин від моменту закипання, періодично помішуючи, потім додайте базилік, часник, хмелі-сунелі та варіть ще 10 хвилин.
  6. За допомогою занурювального блендера перебийте сливову масу до однорідного стану і проваріть ще п’ять хвилин. Остудіть, розлийте до чистих баночок і покладіть до холодильника.

Поради:

  • Гострий стручковий перець додавайте за своїм смаком.

Оценка материала:

5.00 / 3
Сливовий гострий соус: рецепт ідеального доповнення до м’яса та риби 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
10.09.2025 990
Еще материалы раздела «Суспільство»