Життя та Стиль
Суспільство
Сливовий гострий соус: рецепт ідеального доповнення до м’яса та риби
Зі звичайної сливи приготуйте чудовий, смачний соус, який ідеально пасуватиме до будь-якого м’яса чи риби.
Соус виходить кисло-солодким, гострим, дуже ароматним і може зберігатися в холодильнику від двох до трьох тижнів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Слива - 1 кг
Цукор - 100 г
приправа хмелі-сунелі - 1 ст. л.
Часник - 5 зубків
гострий стручковий перець - 2 шт.
базилік - 1 пак.
Сіль - 1 ч. л.
- Сливи помийте, розділіть навпіл і видаліть кісточки.
- Часник очистьте і пропустіть через прес.
- Базилік помийте і подрібніть.
- Гострий перець наріжте тонкими півкільцями.
- Викладіть сливи до сотейника з товстим дном, додайте гострий перець, цукор, сіль і варіть на невеликому вогні 25 хвилин від моменту закипання, періодично помішуючи, потім додайте базилік, часник, хмелі-сунелі та варіть ще 10 хвилин.
- За допомогою занурювального блендера перебийте сливову масу до однорідного стану і проваріть ще п’ять хвилин. Остудіть, розлийте до чистих баночок і покладіть до холодильника.
Поради:
- Гострий стручковий перець додавайте за своїм смаком.






