Життя та Стиль
Суспільство
Деруни будуть золотавими й пухкими та не вбиратимуть олію: додайте цей копійчаний продукт
Завдяки простому секрету ваші деруни завжди виходитимуть ідеальними. Це бюджетний і дієвий спосіб зробити улюблену українську страву ще смачнішою.
Деруни — одна з найпопулярніших і найсмачніших страв, яку люблять у кожній українській родині. Але часто господині стикаються з проблемою: деруни виходять надто масними, вбирають у себе багато олії та швидко втрачають апетитний вигляд. Щоб отримати золотаві, пухкі та водночас менш масні деруни, достатньо додати в тісто звичайну манку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Чому манка робить деруни ідеальними
Манна крупа вбирає зайву рідину з картоплі, завдяки чому тісто стає густішим і тримає форму. Вона утворює легку текстуру, робить деруни повітрянішими та допомагає зменшити кількість олії, яку вони поглинають під час смаження. Як результат, страва залишається соковитою всередині, але має хрумку й апетитну скоринку.
Як правильно приготувати деруни з манкою
- Натріть картоплю на дрібній тертці та злийте зайвий сік.
- Додайте яйце, дрібно натерту цибулю, сіль і перець.
- Насипте 1–2 столові ложки манки та добре перемішайте.
- Залиште суміш на 10 хвилин, щоб крупа встигла увібрати рідину.
- Смажте деруни на розігрітій сковороді з мінімальною кількістю олії до золотавої скоринки.
Як зробити деруни ще смачнішими
- Щоб деруни були ще ніжнішими, замініть частину картоплі на кабачок, також додайте трохи манки для густоти.
- Скоринка буде особливо хрумкою, якщо після смаження покласти деруни на кілька хвилин до духовки.
- Також у тісто можна додати нарізану зелень кропу чи петрушки.
Оценка материала:
Деруни будуть золотавими й пухкими та не вбиратимуть олію: додайте цей копійчаний продукт12.09.2025






