Життя та Стиль
Суспільство
Паштет із оселедця та плавленого сиру: рецепт цікавого намащення
Закуски з риби завжди мали особливе місце на святкових столах українців.
Але якщо хочеться смаку ікри, а витрачати значні кошти на цей делікатес не входить, вихід є — ніжний паштет із оселедця та плавленого сиру, який кулінари жартома називають «фальшивою ікрою». Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Це намащення підкорює з першої ложки, адже воно ніжне, у міру солоне, має приємний рибний смак і дуже нагадує популярний делікатес. Приготування займає всього кілька хвилин, а результат гарантовано сподобається і дорослим, і дітям. Як все правильно приготувати розповів автор сторінки Petro Cook.
Інгредієнти
Філе солоного оселедця - 4 шт.
Плавлений сирок - 1 шт.
Морква варена - 1 шт.
Вершкове масло - 100 г
Чорний мелений перець
Кріп
Приготування
- Оселедця краще взяти філе без кісток. Якщо він занадто солоний, промийте у холодній воді чи навіть замочіть на 30 хв у молоці.
- У чашу блендера покладіть оселедець, половину вареної моркви, плавлений сирок і вершкове масло. Додайте чорний перець. Сіль зазвичай не потрібна, адже риба вже достатньо солона.
- Збийте все до однорідної маси. Вона має вийти ніжна, трохи зерниста
- Перекладіть суміш у банку з кришкою та залиште у холодильнику на 2–3 години, щоб смак став гармонійнішим.
- Намажте паштет на підсмажені грінки чи шматочки свіжого хліба. Можете прикрасити гілочками кропу.
Подача
- На сніданок — замість традиційного бутерброда з ковбасою.
- На святковий стіл — у тарталетках або на грінках.
- Як перекус — у поєднанні зі свіжими овочами.
Паштет чудово поєднується з чорним хлібом, але не менш смачно смакує і з білим багетом.
Паштет із оселедця та плавленого сиру — це простий спосіб здивувати гостей та потішити себе новим смаком. Він ніжний, поживний та має дуже апетитний вигляд.






