НОВИНИ ДНЯ: "Швидше, швидше, швидше": США тиснуть на Україну, вимагаючи підписати мирну угоду  Не маємо єдиної думки щодо Донбасу: Зеленський пояснив, чому не погоджується з планом США  Штрафи за новорічні ялинки: яку відповідальність передбачено 2025 року  Вифлеємський вогонь миру доставили до України: що це за традиція  Народні прикмети і забобони, що пов’язують декабрист із долею та енергетикою оселі  Хмарний тиждень попереду: детальний прогноз на найближчі дні  Антирекорд з довіри: Мерц зіткнувся з падінням рейтингів та загрозою від АдН, - Bloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.09.2025 8140

Ви даремно варили картоплю для пюре у звичайній воді: цей варіант набагато смачніший

Пюре вийде повітряним і ніжним, якщо замість води варити картоплю в особливому бульйоні.

1757412886-8823_12.09.25_1

Для багатьох родин картопляне пюре є улюбленим гарніром. Процес його приготування здається нескладним, але насправді має кілька секретів. Більшість кулінарів намагаються покращити смак страви вже після того, як картопля приготована. Але ми пропонуємо змінити підхід до варіння овоча. Пише УНІАН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Найкраща порада щодо того, як правильно варити картоплю, полягає у відмові від води. Замість цього зробіть пряний бульйон і відчуєте, як смак страви змінився на краще.

Як варити картоплю пюре

Тонкощами приготування ідеального гарніру поділилося видання Express. Щоб він вийшов кремоподібним, ніжним і апетитним, готувати бульби рекомендується в курячому бульйоні. Для багатшого смаку в каструлю також слід додати кілька прянощів. Приготоване за таким рецептом пюре не буває прісним. Овоч вбирає в себе чудовий аромат бульйону.

Повний список інгредієнтів такий:

  • п'ять великих картоплин;
  • одна цибулина;
  • п'ятсот мілілітрів бульйону або два курячих кубики;
  • п'ятдесят мілілітрів молока;
  • дві столові ложки вершкового масла;
  • один лавровий лист.

Картоплю слід помити, почистити та нарізати однаковими кружечками. Викласти в остиглий бульйон. Додати лавровий лист і розрізану на половинки цибулину, увімкнути повільний вогонь. На великому варити не потрібно, інакше бульби проваряться нерівномірно.

Показник того, скільки варити картоплю, залежить від сорту, але в середньому становить 25 хвилин. Якщо шматочок легко розминається виделкою, то він готовий. Потім треба злити воду, прибрати лавровий лист і цибулю, і накрити каструлю рушником на 5 хвилин.

У ще гарячу картоплю влити розтоплене масло і гаряче молоко. Гріти рідину важливо для кремового смаку. Тепер можна приправити масу за смаком і розтовкти до однорідності.

Знаючи, як варити картоплю на пюре, цей базовий спосіб можна доповнювати. Наприклад, замість м'ясного бульйону використовувати овочевий, а молоко замінити вершками. Не бійтеся експериментувати в пошуках ідеалу.

Щоб страва була бездоганною, важливий не тільки спосіб приготування, а й різновид овоча. Раніше ми розповідали, який сорт картоплі найсмачніший для пюре.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ви даремно варили картоплю для пюре у звичайній воді: цей варіант набагато смачніший 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.09.2025 8140
Еще материалы раздела «Суспільство»