НОВИНИ ДНЯ: "Нагадує те, що ми чули від Росії": у Норвегії розкритикували Стратегію нацбезпеки США  Що потрібно зробити до Нового року: 33 майже чарівних справ на грудень для гарного настрою  Зеленський зустрінеться зі Стармером і Мерцом: Макрон назвав дату та місце  Як Індія "поставила Путіна на коліна" та що буде далі - аналіз експерта  Чому зараз найгірший момент для ведення переговорів щодо миру в Україні: нардеп відповів  Гороскоп на 7 грудня для всіх знаків зодіаку: подарунки від Всесвіту та вирішення старих проблем  Які державні соціальні виплати передбачено 2026 рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.09.2025 2446

Тушкована картопля з мʼясом: рецепт страви, знайомої з дитинства

Тушкована картопля з м’ясом — це страва, яка зігріває не лише тіло, а й душу.

7611bd3df247466661e049507763c2f1_15.09.25

Для багатьох вона асоціюється з домашнім затишком, ароматною кухнею бабусі та теплими родинними вечорами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Соковите м’ясо, ніжна картопля, овочі та спеції створюють гармонійний смак, який знайомий з дитинства. Це одна з тих страв, які завжди доречні і на сімейному обіді, і на святковому столі. Про рецепт приготування смачної картоплі розповіли на сторінці mil_alexx_pp.

Інгредієнти

Картопля - 1,7 кг

м’ясо (куряче філе, свинина або яловичина) - 700 г

цибуля ріпчаста - 150 г

морква - 250 г

часник - 3–4 зубки

олія або вершкове масло - 30 мл

томатна паста або соус - 2 ст. л.

Вода - 1,5 л

лист лавровий - 2–3 шт.

сіль

перець чорний

паприка копчена

хмелі-сунелі

зелень

Приготування

  1. У глибокій каструлі чи казані розігрійте олію або розтопіть масло. Викладіть шматочки м’яса, одразу приправте сіллю і перцем. Смажте на сильному вогні приблизно 10 хв, періодично помішуючи.
  2. Додайте до м’яса нарізану моркву, цибулю і подрібнений часник. Зменште вогонь і тушкуйте ще 8 хв, поки овочі не стануть м’якими та ароматними.
  3. Додайте середні шматочки картоплі, томатну пасту, спеції та лавровий лист. Усе ретельно перемішайте.
  4. Залийте інгредієнти водою так, щоб вона повністю покрила картоплю. Накрийте кришкою і тушкуйте на малому вогні до м’якості картоплі від 30 до 50 хв, залежно від сорту. Періодично помішуйте.
  5. Якщо картопля домашня, томат можна додавати одразу.
  6. Якщо куплена в магазині, краще додати томат через 30 хв тушкування, щоб уникнути жорсткої текстури.
  7. Коли страва готова, вийміть лавровий лист, посипте свіжою зеленню і подавайте до столу.

Поради

  • Для насиченішого смаку замість води можна використовувати м’ясний або овочевий бульйон.
  • Якщо любите густіші страви, зніміть кришку за 10 хв до закінчення тушкування, так рідина трохи випарується.

Ця страва — справжній кулінарний символ домашнього затишку. Вона проста у приготуванні, корисна та смачна. Тушкована картопля з м’ясом обов’язково сподобається і дітям, і дорослим, а головне, нагадає, що найкращі страви народжуються з любові та турботи.

Оценка материала:

5.00 / 3
Тушкована картопля з мʼясом: рецепт страви, знайомої з дитинства 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
15.09.2025 2446
Еще материалы раздела «Суспільство»