Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати шоколадний яблучний пиріг
Якщо ви любите десерти з яблуками, то цей рецепт пирога — для вас.
Процес приготування займе мінімум часу, а результат вас дуже потішить. Пиріг виходить пишним, ароматним, з насиченим шоколадним смаком і ніжною яблучною начинкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Яблука - 4 шт.
борошно пшеничне - 150 г
яйця курячі - 4 шт.
цукор - 150 г
какао-порошок - 2 ст. л.
Кориця - ½ ч. л.
пудра цукрова
- Яблука очистьте від шкірки, виріжте серцевину та наріжте їх пластинами.
- Борошно просійте з какао та перемішайте.
- Яйця з цукром збийте міксером у пишну, світлу масу. Додайте частинами борошно з какао та акуратно перемішайте лопаткою знизу вгору.
- Дно форми вистеліть пергаментним папером. Вилийте тісто, зверху розподіліть по колу яблука, починаючи від бортиків і намагаючись трохи втопити їх у тісті, посипте корицею.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Дістаньте готовий пиріг, дайте йому охолонути 10–15 хвилин, потім акуратно вийміть із форми та посипте цукровою пудрою.
Поради:
- Замість кориці можна використовувати ванільний цукор.
- Готовність пирога перевірте дерев’яною шпажкою або зубочисткою.






