Життя та Стиль
Суспільство
Закрутіть і струсіть: рецепт салату з авокадо та огірка у банці
Один із трендів сучасної кулінарії — салати у банці. Це не лише красиво та зручно, а й практично, такий салат можна взяти із собою на роботу, пікнік або навіть у подорож.
Автор кулінарної сторінки samura_cooking запропонував оригінальний рецепт — салат із авокадо та огірка з горіхами та цитрусовою заправкою, який готується буквально за 10 хвилин. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Свіжий огірок - 4–5 шт.
Стиглий авокадо - 1 шт.
Червона цибуля - 1 шт.
Свіжа кінза чи петрушка - 1 великий пучок
Підсмажені фісташки - 2 ст. л
Цедра та сік лайма - 1 шт.
Оливкова олія - 1 ст. л
Сіль
Приготування
- Наріжте огірки тонкими скибками.
- Додайте до них кубики авокадо, цибулю та свіжу зелень.
- Всипте фісташки.
- Приправте лаймовим соком і цедрою, полийте оливковою олією та злегка підсоліть.
- Перекладіть усі інгредієнти у банку, щільно закрийте кришкою та добре струсіть.
- Відкрийте та ваш салат готовий до подачі.
Поради
- Салат найкраще їсти одразу, щоб авокадо не потемнів.
- Якщо плануєте взяти його із собою, додайте авокадо та заправку безпосередньо перед подачею.
- Для різноманітності можна замінити фісташки на волоські горіхи чи мигдаль.
Це легкий, але поживний варіант перекусу чи навіть обіду






