НОВИНИ ДНЯ: В Україні засекретили дані про кількість СЗЧ та дезертирства: причина  ISW розкрив блеф Путіна про “неминучу перемогу”: які реальні успіхи та втрати армії РФ цього року  Місячний гороскоп: що можна і чого не можна робити 11–12 грудня  В Україну йде похолодання: чого чекати від погоди завтра й коли може бути мороз  По Воронежу завдано ракетного удару: росіяни бідкаються на перебої зі світлом і водою  Приходить відчуття полегшення: 3 знаки зодіаку відчують щастя, якого давно не відчували, вже після 10 грудня  Мирна угода щодо України стає дедалі ближчою — The Washington Postвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.09.2025 836

Булочки з корицею та крем-сиром: рецепт мʼякої та ароматної випічки

Запах свіжоспечених булочок із корицею важко сплутати з чимось іншим. Він наповнює дім затишком, нагадує дитинство та створює святкову атмосферу навіть у будній день.

9477965641227af8bd00847360da5197_23.09.25

Саме тому кулінарні блогери по всьому світу діляться своїми улюбленими рецептами цієї класичної випічки. Одним із найвдаліших варіантів поділилася авторка кулінарної сторінки Baked by Laora, яка започаткувала серію простих рецептів «буденних випічок» для родини. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Тісто

  • Пшеничне борошно 550 г
  • Тепле молоко 200 мл
  • Яйця 2 шт.
  • Вершкове масло 100 г
  • Свіжі дріжджі 32 г
  • Цукор 30 г
  • Сіль
  • Вершки 150 мл

Начинка

  • Вершкове масло 200 г
  • Коричневий цукор 200 г
  • Кориця 4–5 ч. л

Глазур

  • Крем-сир 100 г
  • Вершкове масло 50 г
  • Цукрова пудра 100 г
  • Ванільний екстракт 1 ст. л

Приготування

  1. Дріжджі розчиніть у теплому молоці, додайте яйця, цукор і сіль. Всипте борошно та замішайте. Використовуйте міксер із гачками для тіста, 3–4 хв на середній швидкості. Додайте масло та вимішуйте ще 8–10 хв, поки тісто не стане гладким та еластичним.
  2. Накрийте миску рушником і залиште у теплому місці на 1 годину.
  3. Тісто розкачайте у прямокутник приблизно 30×40 см. Рівномірно намастіть начинкою з масла, цукру та кориці, потім скрутіть у рулет.
  4. За допомогою кулінарної нитки чи ножа поділіть рулет на 8 рівних частин. Викладіть їх у форму для запікання.
  5. Накрийте форму плівкою та рушником і залиште ще на 40 хв. Перед випіканням залийте булочки вершками, вони зроблять випічку особливо ніжною.
  6. Розігрійте духовку до 200°C та випікайте 20–25 хв до золотистої скоринки.
  7. Збийте крем-сир, масло, цукрову пудру та ваніль до однорідності. Змастіть ще теплі булочки.

Поради

  • Якщо любите насиченіший аромат, додайте дрібку мускатного горіха чи кардамону у начинку.
  • Булочки можна приготувати заздалегідь і заморозити перед другим підняттям. Достатньо дістати їх ввечері з морозилки, залишити на ніч у холодильнику та зранку просто випекти.

Ця випічка — справжній доказ того, що іноді щастя можна вмістити у тарілку. Булочки з корицею чудово підійдуть для сімейного сніданку, дружніх посиденьок або як солодкий сюрприз для коханої людини.

Оценка материала:

5.00 / 2
Булочки з корицею та крем-сиром: рецепт мʼякої та ароматної випічки 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.09.2025 836
Еще материалы раздела «Суспільство»