Життя та Стиль
Суспільство
Кролик у сметані: рецепт ніжного мʼяса
Кролятина вважається одним із найдієтичніших та корисних видів м’яса. Вона легкозасвоювана, багата на білок, містить мінімум жиру та холестерину, а ще — практично не викликає алергій.
Тож недарма страви з кролика рекомендують навіть дітям і людям із чутливим травленням. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Однак часто господині скаржаться, що м’ясо виходить сухим, жорстким або втрачає смак. Секрет же полягає у правильному способі приготування. І один із найкращих — тушкування кролика у сметані. Сметанний соус робить м’ясо ніжним, соковитим та ароматним, а додавання спецій та грибів надає страві глибокого, вишуканого смаку, про це розповіла фудблогерка Ольга Рябенко.
Інгредієнти
Кролятина - 600–800 г
Борошно - 120 г
Сіль - 1 ст. л
Чорний перець - ½ ст. л
Мускатний горіх - 1 ч. л
Розмарин сушений - 1 ч. л
Вершкове масло - 40 г
Часник - 4 зубчики
Цибуля - 1 шт.
Гриби (гливи чи печериці) - 350 г
Гірчиця - 1 ст. л
Сметана - 3 ст. л
Вода
Свіжий чебрець або петрушка
Приготування
- Якщо у вас цілий кролик, розділіть його на частини. Ретельно промийте та обсушіть серветкою.
- У мисці змішайте борошно з сіллю, перцем, мускатним горіхом і розмарином. Обваляйте шматочки м’яса в ароматному борошні.
- На сковороді розтопіть вершкове масло. Обсмажте кролика до золотистої скоринки. Перекладіть мʼясо на тарілку.
- У тій самій сковороді підсмажте подрібнений часник і цибулю до прозорості. Додайте гриби, трохи посоліть і обсмажте до рум’яного кольору.
- Поверніть мʼясо у сковорідку. Залийте водою так, щоб рідина покривала шматочки. Додайте спеції до свого смаку, накрийте кришкою та тушкуйте близько 40 хв на середньому вогні.
- Введіть гірчицю та сметану, добре перемішайте та доваріть ще 5 хв на слабкому вогні.
- Прикрасьте свіжим чебрецем або петрушкою. Страва чудово смакує з картопляним пюре, рисом чи гречкою.
Якщо ви хочете здивувати родину чи гостей, приготуйте кролика у сметані. Це страва, яка доводить, що корисне може






