Життя та Стиль
Суспільство
Овочеве рагу з баклажанів, картоплі та болгарського перцю: чудова ідея для гарніру
Це соковита, корисна страва з овочів. Попри відсутність м’яса, рагу виходить смачним і з насиченим ароматом.
Подавайте як самостійну страву або як гарнір до м’яса, шашликів, птиці чи риби. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Баклажани - 2 шт.
Картопля - 4 шт.
перець болгарський - 2–3 шт.
перець гіркий чилі - 0,5 шт.
помідори - 4 шт.
цибуля ріпчаста - 2 шт.
часник - 3 шт.
сіль
рослинна олія
зелень (базилік, петрушка, кінза)
- Баклажани помийте, наріжте на середні кубики, посоліть і залиште на 15–20 хвилин, потім відкиньте на друшляк.
- Перець очистьте від насіння, видаліть плодоніжку та наріжте середніми кубиками.
- Цибулю і часник почистьте, цибулю наріжте кубиками, часник видавіть через прес.
- Гіркий перець чилі наріжте кільцями.
- Помідори помийте та наріжте на середні кубики.
- Зелень подрібніть.
- На розігрітій сковорідці з олією обсмажте баклажани до м’якості, додайте болгарський перець, томат, протушкуйте 5–7 хвилин на повільному вогні та викладіть до каструлі з товстим дном.
- До цієї сковорідки влийте ще трохи олії та обсмажте цибулю до прозорості, додайте картоплю, обсмажте її до готовності та додайте до баклажанів у каструлі. Всипте зелень, додайте перець чилі, часник, сіль і перемішайте. Тушкуйте під закритою кришкою 15–20 хвилин.
Поради:
- Зелень використовуйте на свій смак.
- Якщо рідини в каструлі з овочами мало, долийте трохи води.
Оценка материала:
Овочеве рагу з баклажанів, картоплі та болгарського перцю: чудова ідея для гарніру26.09.2025






