Життя та Стиль
Суспільство
Пиріг із грушею та сиром: дуже простий рецепт
Цей пиріг дуже простий у приготуванні.
М’яке тісто з додаванням кисломолочного сиру чудово поєднується з соковитими скибочками груш. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
борошно пшеничне - 180 г
сир кисломолочний 5% - 200 г
масло вершкове - 130 г
яйця курячі - 2 шт.
цукор - 5 ст. л.
Розпушувач - 1 ч. л.
цукор ванільний - 10 г
сіль - щіпка
груші - 2–3 шт.
пудра цукрова
- Груші помийте, розріжте навпіл, видаліть серцевину та наріжте довгими скибочками.
- Яйця з цукром збийте міксером до пухкої маси. Додайте кисломолочний сир, м’яке вершкове масло, ванільний цукор, сіль, перемішайте, всипте просіяне з розпушувачем борошно та ще раз добре перемішайте лопаткою.
- Форму для запікання застеліть пергаментом, викладіть до неї тісто та розрівняйте, потім викладіть по колу груші, трохи втоплюючи їх у тісто.
- Випікайте в попередньо розігрітій 180 градусів духовці 45–50 хвилин. Дайте пирогу трохи охолонути, виберіть із форми та посипте цукровою пудрою.
Поради:
- Готовність пирога перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
- Сир використовуйте будь-який.






