НОВИНИ ДНЯ: Мерз розповів, без чого мир в Україні не буде бути тривалим та стійким  Путін водить Трампа за ніс, а Європа боїться відповісти – Der Spiegel  Україна отримала від США проєкт щодо гарантій безпеки, - Зеленський  Коли ставити ялинку 2026 року: що кажуть нумерологи, народні та релігійні традиції  Зеленський відповів, чому в Україні не підвищили зарплати військовим  "Дотиснути" Зеленського: WSJ дізнався, чого Трамп вимагав від європейських лідерів  Чому західні партнери бачать війну очима Кремля — Зеленський поясниввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.10.2025 12172

Квашені баклажани: рецепт корисної закуски

Квашені баклажани — це апетитна, смачна та корисна закуска, яка підійде до будь-якої страви: до картоплі в мундирах, пюре чи м’яса.

Готові баклажани наріжте кубиками, додайте нарізану ріпчасту цибулю, посипте свіжою зеленню і полийте ароматною олією. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти:

  • баклажани — 1,5 кг
  • перець солодкий — 2 шт.
  • морква — 2 шт.
  • часник — 5–7 зубків
  • зелень (петрушка, кінза, кріп)

Маринад:

  • вода — 1 л
  • сіль — 50 г
  • лавровий лист — 2 шт.
  • перець чорний горошком — 7 шт.
  • перець духмяний горошком — 4 шт.

Приготування:

  1. Баклажани помийте і зріжте плодоніжки. В каструлі закип’ятіть 2,5 л води, додайте 2 ст. л. солі, покладіть до неї баклажани, доведіть до кипіння та варіть під закритою кришкою 15–20 хвилин. Дістаньте баклажани і покладіть їх під прес на 2 години, щоб стекла зайва рідина.
  2. Для маринаду: до сотейника налийте воду, додайте сіль, лавровий лист, чорний і духмяний перець горошком, закип’ятіть та остудіть.
  3. Овочі помийте.
  4. Солодкий перець очистьте від насіння, плодоніжки і наріжте соломкою.
  5. Моркву очистьте і натріть на тертці для корейської моркви.
  6. Часник очистьте і пропустіть через прес.
  7. Зелень промийте і подрібніть.
  8. У мисці з’єднайте солодкий перець, моркву, часник, зелень і перемішайте.
  9. Баклажани розріжте навпіл, але не до кінця, і розкрийте їх по надрізу. Викладіть овочеву начинку, складіть разом половинки та викладіть до ємності. Залийте остиглим маринадом, щоб він повністю покрив баклажани, покладіть зверху тарілку і залиште за кімнатної температури на 2–3 дні. Готові баклажани зберігайте в холодильнику.

Поради:

  • Головне — не переваріть баклажани.
  • Готовність баклажанів під час варіння перевірте зубочисткою або сірником: якщо шкірку проткнути неважко, отже, овочі готові.

Оценка материала:

4.00 / 3
Квашені баклажани: рецепт корисної закуски 4.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
01.10.2025 12172
Еще материалы раздела «Суспільство»