НОВИНИ ДНЯ: Які електромобілі найменш надійні: експерти назвали 4 моделі, які варто уникати  У НАТО немає плану на випадок виходу США, - Politico  У 2026 році легальний гральний ринок впаде на третину, а бюджет недоотримає 5,6 млрд гривень, - експерти  Гороскоп на 11 грудня за картами Таро: Скорпіонам - помилки, Ракам - натхнення  Польські МіГ-29 для України: про яку кількість літаків мова та в якому вони стані  До України іде похолодання: синоптикиня розповіла, якою буде погода цього тижня  Без Америки Європа у кризі — лідери шукають шляхи підтримки України та власної оборонивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.10.2025 1692

Господині у Франції роблять так — і масло ніколи не псується

Вершкове масло треба зберігати в холодильнику.

f9ddb3e2071f04a050e51216898136b3_03.09.25

Здавалося, питання «Як зберігати вершкове масло» має просту відповідь. Втім, у Франції господині мають свій спосіб зберігання цього продукту. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про французький спосіб зберігання вершкового масла пише видання Kobieta w INTERIA.PL.

Хтось зберігає масло в холодильнику в оригінальному пакованні. Хтось кладе його до ємності, щоб краще захистити від вологи та поглинання інших запахів.

Вершкове масло треба тримати холодильнику. Оптимальна температура становить від 0°C до 4°C. Саме це уповільнює процес псування продукту.

Масло можна зберігати в холодильнику близько 2–3 тижнів, але варто завжди треба перевіряти його свіжість, перш ніж намазувати на хліб. Заморожене масло не має зберігатися довше шести місяців.

Французький трюк для зберігання масла

Багато французьких господинь використовують цікавий спосіб зберігання вершкового масла. Його кладуть до спеціальної керамічної чи скляної посудини — маслянки.

Маслянка складається з двох частин: верхньої та нижньої. Нижня частина заповнена холодною водою. Саме туди поміщають масло. Рідина діє як ущільнювач, що запобігає потраплянню повітря до продукту, його окисленню, прогірканню і поглинанню інших запахів.

Перевага цього рішення полягає в тому, що масло завжди залишається м’яким і готовим до намазування.

Нагадаємо, ми писали про те, скільки днів майонез можна тримати відкритим.

Оценка материала:

5.00 / 3
Господині у Франції роблять так — і масло ніколи не псується 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
03.10.2025 1692
Еще материалы раздела «Суспільство»