НОВИНИ ДНЯ: Гроші самі йдуть у руки: 3 знаки зодіаку, яких чекає великий фінансовий успіх після 9 грудня  Трамп зробив заяву про необхідність виборів президента в Україні  В Росії розбився військовий транспортний літак Ан-22 "Антей"  Коли Путін погодиться на перемир’я: Годжес назвав умови  Путін поєднав два наративи, щоб змусити Україну і Захід до поступок — ISW  Купівля та оренда квартир в Україні значно подорожчає: у яких містах ціни підскочать найбільше  У США назвали умову відмови Трампа від участі у завершенні війни в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.10.2025 563

Мариноване у пиві м’ясо з овочами: рецепт страви, яка просто тане в роті

Якщо хочете здивувати рідних чимось особливим, соковите м’ясо, яке маринується у пиві, а потім тушкується з овочами — це саме те, що здатне перетворити звичайну вечерю на справжнє свято.

3eefa4c95c56ebe074cc3996b72f72ed_04.10.25

Незвичний маринад робить яловичину неймовірно ніжною, ароматною і буквально «вершковою» на смак. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку страву можна подати і як головну на сімейному застіллі, і як оригінальне частування для гостей. Рецептом приготування поділилися на сторінці Cookrate.

Завдяки ферментації пиво діє як натуральний розм’якшувач волокон. Напій додає легкої солодкості та карамельних ноток, а разом із соєвим соусом, гірчицею та паприкою пиво створює ідеальний баланс смаку.

Для маринаду найкраще підходить світлий лагер або бурштиновий ель, адже вони підкреслюють смак м’яса і не перебивають його.

Інгредієнти

яловичина (лопатка або вирізка) - 1,5 кг

пиво світле - 500 мл

масло вершкове - 100 г

олія - 100 мл

цибуля - 3 шт.

перець червоний болгарський - 1 шт.

бекон - 100 г

часник - 15 г

помідори - 2 шт.

сіль - 1 ч. л.

перець чорний мелений - ½ ч. л.

паприка солодка - 1 ч. л.

Гірчиця - 3 ст. л.

соус соєвий - 70 мл

вода - 500 мл

крохмаль - 40 г

розмарин - 10 г

масло розтоплене - 100 г

Приготування

  1. Змішайте пиво, соєвий соус, гірчицю, спеції та подрібнений часник.
  2. Покладіть шматки м’яса до глибокої миски чи банки, залийте маринадом і залиште на 3–4 години чи на ніч у холодильнику.
  3. У сковороді розігрійте масло з олією. Обсмажте м’ясо до золотистої скоринки. Додайте бекон і цибулю, готуйте ще кілька хвилин.
  4. Додайте нарізаний перець і помідори. Влийте воду та частину маринаду. Накрийте кришкою і тушкуйте 1,5–2 години на слабкому вогні.
  5. У кінці розведіть крохмаль у воді, влийте до соусу та доведіть до легкого загустіння.
  6. Викладіть м’ясо з овочами, полийте соусом і подавайте з ароматною картоплею.

Поради

  • Якщо любите пікантніший смак, додайте трохи гострої паприки або чилі.
  • Для ніжнішого варіанту можна використати курятину чи свинину.
  • Не перетримуйте м’ясо, щоб воно не стало сухим.

Мариноване у пиві м’ясо з овочами — це страва, яка поєднує простоту приготування та ресторанний рівень смаку. Вона стане окрасою будь-якого столу та обов’язково сподобається вашим близьким

Оценка материала:

5.00 / 2
Мариноване у пиві м’ясо з овочами: рецепт страви, яка просто тане в роті 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
04.10.2025 563
Еще материалы раздела «Суспільство»