НОВИНИ ДНЯ: Нове опитування показало несподівану позицію США щодо війни  У Міноборони РФ "знайшли" цинічну причину нічної атаки на Україну  Путін ризикує серйозно зіпсувати відносини з Трампом, - The Independent  Закупівля американської зброї для України: Сибіга розкрив, скільки країн долучилися  Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний морозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.10.2025 798

Перевернутий чизкейк без випікання: трендовий рецепт улюбленого десерту

Чизкейк — десерт, який завжди асоціюється з ніжністю, легкістю та святковим настроєм. Але кулінарний світ не стоїть на місці та щоразу з’являються нові варіації знайомих смаколиків.

5bf9d164467fe8530f1d2e5553f67e42_05.10.25

Одним із таких нових трендів став перевернутий чизкейк. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Цей чизкейк не потребує випікання, використання желатину або складних кулінарних технік — лише прості інгредієнти та трохи терпіння. Його особливість у тому, що ягідна начинка опиняється в центрі, а сирна маса наче огортає її з усіх боків і створює ефект приємного сюрпризу. Це ідеальний десерт для тих, хто хоче здивувати гостей або потішити себе чимось оригінальним. Рецептом приготування цього смаколика поділилася фудблогерка Valeriia Veligura.

Інгредієнти

Ягідна серединка

  • Ягоди (свіжі чи заморожені) 200 г
  • Цукор 15 г
  • Кукурудзяний крохмаль 10 г

Основа

  • Пісочне печиво 300 г
  • Вершкове масло 115 г

Сирна начинка

  • Крем-сир 350 г
  • Білий шоколад 50 г
  • Вершки 150 мл
  • Цукрова пудра 30–40 г
  • Ванільний екстракт 1 ч. л

Приготування

  1. Змішайте цукор і крохмаль, додайте до ягід і поставте на середній вогонь. Варіть і помішуйте до загущення. Перекладіть у миску та залиште охолоджуватися.
  2. Подрібніть печиво у блендері до стану дрібної крихти. Додайте розтоплене вершкове масло, перемішайте. Викладіть у форму, утрамбуйте, сформуйте бортики та дно. Поставте у холодильник, поки готуєте начинку.
  3. У великій мисці збийте крем-сир із розтопленим білим шоколадом, вершками, цукровою пудрою та ванільним екстрактом. Має вийти пишна, ніжна маса.
  4. На основу з печива викладіть частину сирної маси, сформуйте «чашу». У центр покладіть ягідну начинку. Зверху закрийте залишками сирної маси та розрівняйте поверхню.
  5. Накрийте харчовою плівкою та залиште у холодильнику щонайменше на 3–4 години, а ще краще на ніч.
  6. Перед подаванням прикрасьте свіжими ягодами, м’ятою або шоколадною стружкою.

Поради

  • Для яскравішого смаку спробуйте поєднувати кілька видів ягід, наприклад, малину, чорницю та полуницю.
  • Якщо хочете зробити десерт менш солодким, замініть білий шоколад на грецький йогурт або використайте стевію замість цукрової пудри.

Перевернутий чизкейк — це десерт, який точно стане зіркою вашого столу. Він легкий у приготуванні, ефектний на вигляд і неймовірно смачний. А головне, його можна адаптувати під власні смаки, експериментувати з начинками та декором.

Оценка материала:

5.00 / 2
Перевернутий чизкейк без випікання: трендовий рецепт улюбленого десерту 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.10.2025 798
Еще материалы раздела «Суспільство»