Життя та Стиль
Суспільство
Гостра закуска з баклажанів: рецепт закуски для святкового столу
Це проста і смачна закуска на всі випадки життя. Гостра пікантна страва стане окрасою вашого святкового столу.
Закуску можна приготувати заздалегідь, що більше вона стоїть, то виходить смачнішою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Баклажани - 2 шт.
гострий червоний перець чилі - 1 шт.
болгарський перець червоний - 1 шт.
часник - 5 зубчиків
оцет - 30 мл
цукор - 1 ч. л.
Олія - 3 ст. л.
сіль
петрушка - 4 гілочки
- Баклажани помийте, видаліть плодоніжку, наріжте кружальцями, посоліть і залиште на 20 хвилин. Потім відкиньте на друшляк, промийте під проточною водою і обсушіть паперовим рушником. Обсмажте на олії з двох боків до золотистого кольору. Остудіть.
- У болгарського перцю видаліть плодоніжку і насіння, у гострого перцю — плодоніжку, і наріжте перці довільними шматочками.
- Часник очистьте.
- Петрушку промийте та відокремте від стебел.
- Для маринаду: викладіть у чашу блендера перці, часник і пробийте до однорідної маси, додайте оцет, цукор, сіль за смаком, перемішайте.
- У скляну ємність шарами викладайте кільця баклажанів, поливаючи їх гострим маринадом і перекладаючи листочками петрушки, так повторюйте шар за шаром. Притисніть баклажани так, щоб вони повністю вкрилися маринадом. Накрийте кришкою і відправте в холодильник на 2-3 години.
Поради:
- Інгредієнти для маринаду можна пропустити через м’ясорубку.






