НОВИНИ ДНЯ: Падіння Покровська не сильно вплине на фронт, головна небезпека в іншому, - The Telegraph  Cкільки українців вже подали заявки на "Зимову підтримку:" Зеленський відповів  Українців попередили про різке похолодання та сніг: прогноз погоди на 16 листопада  Чи вплине "Зимова підтримка" на субсидії і коли чекати виплату? Відповідь Зеленського  Центробанк РФ спрогнозував падіння економіки  "Сафарі на людей": Зеленський розповів про терор РФ дронами та анонсував жорстку відповідь  Погода у вихідні 15–16 листопада: де потеплішає, а де знову пройдуть дощівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.10.2025 392

Шарлотка зі сливами: пиріг, який завжди вдається

Шарлотка зі сливами готується не складніше, ніж класична з яблуками. Це простий пиріг, який завжди вдається.

Хрумка скоринка зверху, повітряне тісто та соковита, ароматна начинка — така випічка прикрасить будь-яке чаювання. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 160 г
  • яйця курячі — 4 шт.
  • цукор — 180 г
  • цукор ванільний — 1 ч. л.
  • сіль — щіпка
  • сливи — 350 г
  • масло вершкове
  • пудра цукрова

Для посипання:

  • цукор — 1 ст. л.
  • кориця мелена — 1 ч. л.

Приготування

  1. Сливи розріжте навпіл, видаліть кісточки та розріжте на середні часточки.
  2. Цукор перемішайте з корицею.
  3. Збийте міксером яйця з цукром і сіллю в пишну піну. Додайте ванільний цукор, частинами просіяне борошно та перемішайте акуратно силіконовою лопаткою від низу до верху.
  4. Форму для випікання змастіть вершковим маслом, вилийте тісто, викладіть сливи та посипте пиріг зверху цукром із корицею.
  5. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 35–40 хвилин до золотистого кольору. Охолодіть шарлотку у формі, потім дістаньте її та посипте цукровою пудрою.

Поради:

  • Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою.

Оценка материала:

5.00 / 4
Шарлотка зі сливами: пиріг, який завжди вдається 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
09.10.2025 392
Еще материалы раздела «Суспільство»