Життя та Стиль
Суспільство
Шарлотка зі сливами: пиріг, який завжди вдається
Шарлотка зі сливами готується не складніше, ніж класична з яблуками. Це простий пиріг, який завжди вдається.
Хрумка скоринка зверху, повітряне тісто та соковита, ароматна начинка — така випічка прикрасить будь-яке чаювання. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Для тіста:
- борошно пшеничне — 160 г
- яйця курячі — 4 шт.
- цукор — 180 г
- цукор ванільний — 1 ч. л.
- сіль — щіпка
- сливи — 350 г
- масло вершкове
- пудра цукрова
Для посипання:
- цукор — 1 ст. л.
- кориця мелена — 1 ч. л.
Приготування
- Сливи розріжте навпіл, видаліть кісточки та розріжте на середні часточки.
- Цукор перемішайте з корицею.
- Збийте міксером яйця з цукром і сіллю в пишну піну. Додайте ванільний цукор, частинами просіяне борошно та перемішайте акуратно силіконовою лопаткою від низу до верху.
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом, вилийте тісто, викладіть сливи та посипте пиріг зверху цукром із корицею.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 35–40 хвилин до золотистого кольору. Охолодіть шарлотку у формі, потім дістаньте її та посипте цукровою пудрою.
Поради:
- Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою.






