Життя та Стиль
Суспільство
Камамбер у беконі та хрумкому паніруванні: рецепт оригінальної закуски
Іноді найсмачніші закуски — це ті, які поєднують у собі кілька текстур і смаків водночас, наприклад ніжний плавлений сир, хрумке панірування та ароматний бекон.
Саме такою стравою можуть стати камамберові шашлички в беконі, які легко приготувати навіть вдома, а вигляд вони мають такий, наче потрапили на ваш стіл одразу зі сторінки ресторанного меню. Як приготувати цю гарну та смачну закуску, розповіли на сторінці samura_cooking. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Камамбер - 250 г (1 шт.)
скибочки бекону - 4 шт.
борошно - 2–3 ст. л.
яєчні жовтки - 2 шт.
панірувальні сухарі - ½ скл.
олія
Приготування
- Камамбер розрізати на 4 рівні клинки. Це оптимальний розмір для однієї порції та зручності під час обсмажування.
- Кожен шматочок сиру щільно обгорніть скибочкою бекону, щоб він не розпався під час обсмажування.
- Проткніть кожен шматочок дерев’яною шпажкою, це допоможе зручно обсмажувати та подавати закуску.
- Обваляйте кожен шашличок у борошні, далі занурте у збиті жовтки, а потім — у панірувальні сухарі, злегка притискайте, щоб панірування щільно трималося.
- Розігрійте олію у фритюрниці чи глибокій сковороді до 170–180°C. Обережно опускайте шашлички в гарячу олію та обсмажуйте до золотистого кольору приблизно 2–3 хв.
- Викладіть готові шашлички на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії, та одразу подавайте. Смак буде найкращим, коли сир ще теплий і тягучий.
Поради
- Для яскравішого смаку можна використовувати копчений бекон, він додасть легкої димності закусці.
- Якщо боїтеся, що бекон розкрутиться під час смаження, закріпіть його зубочисткою.
- Смак можна урізноманітнити, додавши до панірувальних сухарів трохи сушеного часнику чи прованських трав.
- Подавати шашлички можна з легким ягідним або медово-гірчичним соусом, який підкреслить ніжний сирний смак.
Спробуйте приготувати ці хрумкі камамберові шашлички в беконі, і вони обов’язково стануть улюбленою закускою всіх






