НОВИНИ ДНЯ: Трамп заявив про «значний прогрес» у війні в Україні: у Путіна відреагували  Трамп заявив, що США, Росія та Китай могли б "150 разів знищити світ"  Чи зможуть у боржників забирати квартиру навіть якщо там прописана дитина: адвокат здивував заявою  Венера у Скорпіоні 7–30 листопада 2025 року: гороскоп для всіх знаків зодіаку  Починається біла смуга: 3 знаки зодіаку, у яких буде потужний кармічний захист із 7 листопада  "Ми могли б знищити світ 150 разів": Трамп обговорював із РФ і Китаєм денуклеаризацію  Трамп заявив про прогрес у питанні закінчення війни в Україні: деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.10.2025 947

Як приготувати найніжніше картопляне пюре: додайте секретний інгредієнт, і це не масло

Цей продукт зробить пюре повітряним і з легким вершковим смаком. Такий кулінарний трюк використовують усі професійні кухарі.

2d7d49bd1d6dab226d487e05cf4230c7_12.10.25_1

Картопляне пюре — класика домашньої кухні. Здавалося б, що може бути простіше: зварити картоплю, розім’яти, додати масло, молоко — і готово. Але іноді страва виходить сухою, грудкуватою чи надто важкою. Професійні кухарі знають один маленький секрет: щоб отримати справді ніжне, кремове пюре, необов’язково використовувати масло. Є інгредієнт, який працює краще — робить страву кремовою, легкою і водночас насиченою на смак. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як приготувати найсмачніше у світі картопляне пюре — кремове, повітряне і без грудочок

Щоб приготувати ідеальне пюре, варто додати вершковий сир, який можна замінити вершками з низьким вмістом жиру. Так, саме м’який вершковий сир, наприклад, «Філадельфія», чи густі вершки 15% перетворюють звичайне пюре на кулінарний шедевр. Вони надають картоплі ніжної консистенції, приємного вершкового смаку та утримують вологу, завдяки чому страва не пересихає навіть після охолодження.

Як правильно приготувати картопляне пюре:

  • Виберіть картоплю з високим вмістом крохмалю.
  • Варіть бульби лише в підсоленій воді, доки вони не стануть зовсім м’якими.
  • Злийте воду, але залиште трохи відвару, він допоможе контролювати консистенцію.
  • Розімніть картоплю, бажано дерев’яним товкачем.
  • Додайте 2 столові ложки вершкового сиру чи густих вершків, постійно помішуючи страву.
  • Для аромату можна додати дрібку мускатного горіха чи білого перцю.

Щоб пюре було ще смачнішим, влийте кілька ложок гарячого молока одразу після додавання вершкового сиру, так ви зможете зробити його повітряним, але не рідким.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як приготувати найніжніше картопляне пюре: додайте секретний інгредієнт, і це не масло 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
12.10.2025 947
Еще материалы раздела «Суспільство»