Життя та Стиль
Суспільство
Грибні крокети: рецепт хрумкої іспанської закуски
Золотава скоринка, ніжна вершкова начинка та аромат лісових грибів — крокети стали справжнім хітом сучасної гастрономії.
Кухар Eric Lahuerta поділився класичним рецептом ідеальної закуски, яку готують у найкращих ресторанах Іспанії. Але тепер її легко можна приготувати вдома. Крокети — це популярна страва іспанської та французької кухні. Зазвичай їх готують із м’якою начинкою (бекон, курка, сир або гриби), яку обгортають у панірування та обсмажують до золотистості. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
У версії фудблогера головна роль належить грибам — шампіньйонам і лісовим білим грибам, які створюють глибокий, майже м’ясний смак. А додавання карамелізованої цибулі надає страві аромату трюфеля та легких солодких нот.
Інгредієнти
Начинка
- вершкове масло — 100 г
- пшеничне борошно — 100 г
- молоко — 1 л
- цибуля — 1 шт.
- шампіньйони — 400 г
- білі гриби — 200 г
- карамелізована цибуля — 1 ст. л
- трюфельна паста — 1 ст. л
- сіль
- чорний перець
Панірування
- борошно
- яйця — 2 шт.
- панірувальні сухарі
- олія
Приготування
- Наріжте шампіньйони та білі гриби великими шматочками.
- У розігрітій сковороді з оливковою олією обсмажте їх на сильному вогні до рум’яності. Гриби повинні підсмажитися, а не тушкуватися, тоді вони збережуть аромат.
- Дрібно наріжте обсмажені гриби ножем, це збереже текстуру.
- У тій самій сковороді розтопіть масло, додайте борошно та готуйте 5 хв, постійно помішуйте.
- Поступово влийте гаряче молоко, не припиняйте помішування. Має вийти густа, однорідна, кремова маса.
- До маси додайте нарізані гриби, карамелізовану цибулю, трюфельну пасту, сіль і перець.
- Якщо використовуєте заморожені білі гриби, влийте трохи рідини, яка залишилася після їхнього розморожування, для насиченого смаку.
- Готуйте ще 10 хв на повільному вогні, постійно помішуйте.
- Викладіть масу у форму чи на деко, розрівняйте шаром 2–3 см і залиште у холодильнику на 10–12 годин.
10. З охолодженої маси сформуйте невеликі кульки чи овальні «цеглинки». Обваляйте кожну у борошні, потім у збитому яйці, а далі у сухарях.
11. У розігрітій до 170–180°C олії обсмажте крокети до золотистої скоринки, 2–3 хв. Викладіть на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.
Подача
Подавайте гарячими — зовні хрусткі, а всередині ніжні, вершково-грибні. Ідеально поєднуються з:
- вершковим соусом із часником або білим вином;
- келихом сухого білого вина чи сидру.
Якщо хочете ресторанний рівень — подайте крокети на дерев’яній дошці, посипавши тертим пармезаном і краплями трюфельної олії.
Грибні крокети — це ідеальна закуска до вечірки чи святкової вечері, страва без мʼяса, яка сподобається й вегетаріанцям, а ще її можна заморозити та обсмажити перед подаванням.
Спробуйте приготувати та переконайтеся, що хрустка скоринка та аромат грибів здатні підняти настрій навіть у найпохмуріший день.






