НОВИНИ ДНЯ: Росія копіює наші успіхи: в РНБО відреагували на створення ворогом безпілотних військ  Путін переграв Трампа: The Atlantic про те, як "фюрер" розвіяв ілюзії президента США про швидкий мир  Множинне громадянство: названі країни, жителі яких можуть отримати український паспорт  Трамп визнав провал спроб завершити війну між Росією та Україною, - The Atlantic  У Росії знову заявили про «готовність» до переговорів з Україною  Як святкували Святвечір наші предки — що з їхніх звичаїв популярне ще й досі  Вучич зробив несподівану заяву про війну Росії з Європоювсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.10.2025 1200

Мандариновий чизкейк: рецепт цитрусового десерту

Мандариновий чизкейк — десерт, який здивує ніжною текстурою, яскравим смаком і святковим виглядом.

Його аромат перенесе вас у затишний світ зимових вечорів із чашкою чаю, а легкість у приготуванні зробить його улюбленим десертом вашої родини. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

На сторінці mil_alexx_pp розповіли про чудовий рецепт цього десерту, який підійде як для святкового столу, так і для звичайного чаювання. Рецепт розраховано на форму діаметром 22 см.

Інгредієнти

Для нижнього шару:

  • Печиво "Топлене молоко" - 180 г
  • Вершкове масло - 80 г

Для сирного шару:

  • Кисломолочний сир - 700 г
  • Сметана 15% - 180 г
  • Цукор - 80 г
  • Вода - 100 г
  • Желатин - 20 г
  • Ванільний цукор - 10 г

Для мандаринового шару:

  • Мандарини - 400 г
  • Цукор - 30 г
  • Вода - 80 г
  • Желатин - 15 г

Приготування

Основа чизкейка

  1. Подрібніть печиво до стану крихти за допомогою блендера чи качалки.
  2. Додайте розтоплене вершкове масло та ретельно перемішайте.
  3. Викладіть масу у форму, застелену пергаментом, рівномірно розподіліть і утрамбуйте дно. Бортики робити не потрібно.
  4. Відправте основу до холодильника охолоджуватись.

Сирний шар

  1. Розведіть желатин у воді та залиште його набухати.
  2. У великій мисці з’єднайте сир, сметану, цукор (або замінник) та ванільний цукор. Для насиченішого смаку додайте трохи більше ванілі.
  3. Збийте все блендером до однорідності. Суміш має бути однорідною, без грудочок.
  4. Розтопіть желатин у мікрохвильовці чи на водяній бані. Обережно влийте його у сирну масу, постійно перемішуйте.
  5. Вилийте сирний шар на застиглу основу з печива. Поставте форму у холодильник на 20 хв для застигання.

Мандариновий шар

  1. Замочіть желатин у воді та залиште набухати.
  2. Очистіть мандарини від шкірки та перебийте їх блендером у пюре.
  3. Процідіть мандаринове пюре через сито, щоб отримати чистий сік без волокон.
  4. Додайте до соку цукор або пудру. Якщо мандарини кислуваті, можете збільшити кількість цукру.
  5. Розтопіть желатин і змішайте його з мандариновим соком.
  6. Вилийте отриману масу на застиглий сирний шар. Для прикраси можете викласти на поверхню шматочки мандаринів і створити гарний візерунок.
  7. Відправте чизкейк у холодильник для остаточного застигання. Цей процес займе кілька годин, але краще залишити його на ніч.

Поради:

  • Якщо хочете додати родзинку, спробуйте додати у сирну масу трохи лимонного соку чи цедри.
  • Перед подачею чизкейк можна прикрасити м’ятою чи шоколадною стружкою.
  • Десерт зберігається у холодильнику до 3 днів.

Мандариновий чизкейк — це справжній кулінарний витвір. Свіжість мандаринів, ніжність сиру та хрустка основа створюють гармонію, яка підкорить серце кожного.

Оценка материала:

5.00 / 3
Мандариновий чизкейк: рецепт цитрусового десерту 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
16.10.2025 1200
Еще материалы раздела «Суспільство»