Життя та Стиль
Суспільство
Шашлик із лосося: цікавий рецепт
Соковитий, ароматний, корисний та дуже легкий у приготуванні. Цей рибний шашлик стане вашим улюбленим літнім рецептом — як для недільної вечері на балконі, так і для романтичного пікніка на природі.
Фудблогерка Ольга Рябенко поділилася рецептом, який особливо сподобається дітям. І це не дивно: ніжна червона риба, яскраві овочі та приємна кислинка лимона — що може бути кращим. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Червона риба (лосось або форель) - 500 г
Солодкий перець різних кольорів - 2 шт.
Лимон - 1 шт.
Цедра лимона½ шт.
Петрушка свіжа - 10 г
Часник - 1 зубчик
Соєвий соус - 40 мл
Олія - 1 ст. л
Сіль
Чорний перець
Приготування
- Очистьте філе від шкіри та кісточок. Наріжте на однакові кубики приблизно по 3–4 см. Це забезпечить рівномірне приготування.
- У глибокій мисці змішайте соєвий соус, подрібнену петрушку, часник, цедру лимона, сіль, перець і олію.
- Додайте туди рибу. Акуратно перемішайте, накрийте харчовою плівкою та залиште на 15–30 хв маринуватися (можна й довше — до 2 годин у холодильнику).
- Солодкий перець наріжте квадратами приблизно такого ж розміру, як кубики риби. Лимон наріжте тоненькими кружальцями чи півкільцями.
- На шпажки нанизуйте почергово: шматочок риби — перець — лимон — і знову по колу. Чергуйте кольори для яскравої подачі.
- Викладіть шашлички на деко, застелене пергаментом. Запікайте у розігрітій духовці за температури 190°C близько 10 хв. Не пересушіть, адже риба готується дуже швидко. Якщо маєте гриль — це ідеальний варіант.
Подача
- Подавайте з легким овочевим салатом, відвареною картоплею чи рисом.
- Подавайте грецький йогурт з кропом як соус.
- Подавайте теплими чи навіть холодними — шашлик смачний в обох варіантах.
Рибні шпажки — це не просто смачно. Це корисно, яскраво та святково. До того ж можете додати цукіні, чері, шампіньйони чи навіть ананас. Такий шашлик не тільки прикрасить вашу вечерю, а й стане фаворитом на будь-якому пікніку чи родинному святі.
Смачного!






