НОВИНИ ДНЯ: Без опадів, але вітряно: синоптик розповіла, якою буде погода на вихідних  Важкий період закінчується: 3 знаки зодіаку відчують полегшення після 5 грудня  Зарплати військовим не підвищать, але будуть контракти з покращеними умовами, - Шмигаль  Росіяни переоцінили свої сили і зазнають втрат: у ЗСУ розповіли про ситуацію у Куп'янську  Моді приймає Путіна з почестями: що означає для України поїздка "фюрера" до Індії  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний морозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.10.2025 854

Шашлик із лосося: цікавий рецепт

Соковитий, ароматний, корисний та дуже легкий у приготуванні. Цей рибний шашлик стане вашим улюбленим літнім рецептом — як для недільної вечері на балконі, так і для романтичного пікніка на природі.

Фудблогерка Ольга Рябенко поділилася рецептом, який особливо сподобається дітям. І це не дивно: ніжна червона риба, яскраві овочі та приємна кислинка лимона — що може бути кращим. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Червона риба (лосось або форель) - 500 г

Солодкий перець різних кольорів - 2 шт.

Лимон - 1 шт.

Цедра лимона½ шт.

Петрушка свіжа - 10 г

Часник - 1 зубчик

Соєвий соус - 40 мл

Олія - 1 ст. л

Сіль

Чорний перець

Приготування

  1. Очистьте філе від шкіри та кісточок. Наріжте на однакові кубики приблизно по 3–4 см. Це забезпечить рівномірне приготування.
  2. У глибокій мисці змішайте соєвий соус, подрібнену петрушку, часник, цедру лимона, сіль, перець і олію.
  3. Додайте туди рибу. Акуратно перемішайте, накрийте харчовою плівкою та залиште на 15–30 хв маринуватися (можна й довше — до 2 годин у холодильнику).
  4. Солодкий перець наріжте квадратами приблизно такого ж розміру, як кубики риби. Лимон наріжте тоненькими кружальцями чи півкільцями.
  5. На шпажки нанизуйте почергово: шматочок риби — перець — лимон — і знову по колу. Чергуйте кольори для яскравої подачі.
  6. Викладіть шашлички на деко, застелене пергаментом. Запікайте у розігрітій духовці за температури 190°C близько 10 хв. Не пересушіть, адже риба готується дуже швидко. Якщо маєте гриль — це ідеальний варіант.

Подача

  • Подавайте з легким овочевим салатом, відвареною картоплею чи рисом.
  • Подавайте грецький йогурт з кропом як соус.
  • Подавайте теплими чи навіть холодними — шашлик смачний в обох варіантах.

Рибні шпажки — це не просто смачно. Це корисно, яскраво та святково. До того ж можете додати цукіні, чері, шампіньйони чи навіть ананас. Такий шашлик не тільки прикрасить вашу вечерю, а й стане фаворитом на будь-якому пікніку чи родинному святі.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Шашлик із лосося: цікавий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
17.10.2025 854
Еще материалы раздела «Суспільство»