Життя та Стиль
Суспільство
Німецька овочева паста: рецепт ідеального доповнення до ваших страв
У кожній німецькій кухні точно знайдеться хоча б одна така баночка.
Не з ікрою та не з джемом, а з овочевою пастою, рецепт якої передають із покоління у покоління. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Це смак справжнього домашнього бульйону, який починається не з кубика, а з добрих овочів. Традиційно її зберігають у холодильнику тижнями, навіть місяцями. Достатньо лише чайної ложки та ваш суп, соус або ризото набувають глибини, як у ресторані Michelin, про це розповіли на сторінці germanmomkitchen.
Якщо ви звикли до магазинних кубиків або порошкових сумішей, забудьте тепер про них. Домашня овочева паста — це не спеція, а концентрована есенція овочів. У ній — лише свіжа морква, селера, корінь петрушки, цибуля, трохи часнику, зелень і кам’яна сіль. Жодних підсилювачів, ароматизаторів чи консервантів.
Інгредієнти
Морква - 250 г
селера (корінь) - 200 г
порей - 150 г
корінь петрушки чи пастернаку - 100 г
цибуля - 2 шт.
часник - 2–3 зубчики
петрушка - ½ пучка
в’ялені томати - 30–50 г
сіль - 200–220 г (приблизно ¼ ваги овочів)
оливкова олія - 2 ст. л
любисток - 1 ч. л
Приготування
- Помийте, очистьте та наріжте овочі.
- Подрібніть усе у блендері до вологої зернистої пасти.
- Додайте сіль і, якщо хочете, оливкову олію. Добре перемішайте.
- Залиште на 10–15 хв, щоб овочі пустили сік.
- Перекладіть у стерилізовані баночки, щільно закрийте.
- Зберігайте у холодильнику 2–3 місяці, іноді й довше.
Використання
Якщо 1 ч. л пасти залити 250 мл окропу, отримаєте готовий ароматний овочевий бульйон, який можна додавати у супи, каші, рагу, пасту чи соуси для насиченішого смаку.
Овочева паста — це більше, ніж рецепт. Це філософія простоти, поваги до продуктів і турботи про себе. У світі, де все стає швидким і штучним, вона нагадує, що справжній смак потребує лише часу та щирості
Читайте также
<< Закрыть
Дві ранкові звички, які буквально виснажують підшлункову: майже напевно ви маєте хоча б одну з них
Гороскоп на 12–13 листопада для всіх знаків зодіаку: день, коли потрібно довіряти інтуїції та інстинктам
Рунічний гороскоп на 12 листопада 2025 року: Дівам — конструктивні рішення, Водоліям — новий погляд



