Життя та Стиль
Суспільство
Пряний гарбузовий пиріг із нотками лате: осінній рецепт затишної випічки
Осінь — це не лише шарфи, дощі та прогулянки серед золотого листя. Це ще й сезон, коли гарбуз перетворюється на головного героя на нашій кухні.
І якщо вам подобається поєднання кави та гарбуза, то приготуйтеся, цей гарбузовий пиріг з прянощами та кремом із вершкового сиру стане вашим улюбленим десертом сезону. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Про рецепт розповіли на сторінці jennieeeg, де він уже зібрав сотні тисяч переглядів. І це не дивно, адже поєднання ніжного гарбузового бісквіта, ароматної кавового просочення та крему, який буквально тане у роті — це ідеальний осінній десерт.
Інгредієнти
Тісто
- пшеничне борошно 280 г
- суміш спецій для гарбузового пирога (кориця, мускатний горіх, гвоздика, імбир) 1 ст. л
- розпушувач 1,5 ч. л
- сода ¼ ч. л
- сіль ½ ч. л
- вершкове масло 140 г
- цукор 200 г
- яйця 2 шт.
- ванільний екстракт 1 ч. л
- пахта 120 мл
- гарбузове пюре 240 г
- ванільний екстракт 1,5 ч. л
Кавово-кленове просочення
- еспресо чи міцна кава 60 мл
- молоко 80 мл
- кленовий сироп 150 г
- спеції для гарбузового пирога ¼ ч. л
- ванільний екстракт 1 ч. л
Крем із вершкового сиру
- вершкове масло 150 г
- холодний вершковий сир 226 г
- цукрова пудра 200 г
- ванільний екстракт 1,5 ч. л
Приготування
- Розігрійте духовку до 175°C. Застеліть форму пергаментом.
- Змішайте сухі інгредієнти: борошно, спеції, розпушувач, соду та сіль.
- В окремій мисці збийте вершкове масло з цукром до пишності.
- Додайте по одному яйцю, потім ваніль, пахту та гарбузове пюре. Не лякайтеся, якщо тісто має трохи «дивний» вигляд, коли ви додасте сухі інгредієнти, усе стане ідеально однорідним.
- З’єднайте дві суміші, викладіть тісто у форму та випікайте 35 хв.
- Дайте охолонути, потім рівномірно полийте просоченням із кави, молока та кленового сиропу.
- Для крему збийте вершкове масло до пухкої консистенції, додайте холодний вершковий сир, цукрову пудру та ваніль. Збивайте до глянцевої, густої маси.
- Якщо хочете легшу текстуру, просто залиште крем у холодильнику на 10–15 хв перед нанесенням.
- Нанесіть крем на охолоджений пиріг, прикрасьте зверху дрібкою кориці, горішками чи сухими пелюстками їстівних квітів і насолоджуйтесь.
Поради
- Гарбузове пюре можна зробити самостійно, просто запечіть шматочки гарбуза у духовці до м’якості та збийте у блендері.
- Якщо не маєте пахти, замініть її сумішшю молока та кількох крапель лимонного соку.
- Зберігайте пиріг у холодильнику до 4 днів, він стає навіть смачнішим на наступний день.
Цей пряний гарбузовий пиріг — не просто десерт, це аромат осені, затишок вихідного дня та ідеальне доповнення до вашої чашки кави чи чаю. Він об’єднує все, за що ми любимо цей сезон, корицю, гарбуз, каву, крем і трохи магії. Спробуйте приготувати та ви зрозумієте, чому користувачі TikTok так у нього закохалися.






