Життя та Стиль
Суспільство
Пиріг із лаваша з мʼясом і кабачками: оригінальний рецепт
Коли часу обмаль, але хочеться чогось смачного та поживного, саме час приготувати пиріг із лаваша нашвидкуруч.
Коли холодильник наполовину порожній, сил готувати складні страви нуль, але є бажання здивувати домашніх чимось апетитним, саме для таких моментів фудблогерка Ольга Рябенко пропонує свій перевірений рецепт — пиріг із лаваша з м’ясом і кабачками. Це страва, яка поєднує простоту та домашній комфорт, але смакує як щось, що легко можна подати гостям на святкову вечерю. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Лаваш або тортилья - 5 шт.
М’ясний фарш - 600 г
Кабачок - 1 шт.
Зелена цибуля
Петрушка
Сіль
Перець
Хмелі-сунелі
Яйця - 3 шт.
Твердий сир - 200 г
Приготування
- У мисці змішайте фарш, натертий кабачок, подрібнену зелень, сіль, спеції.
- Викладіть фарш на лаваш, згорніть рулетом і наріжте на рівні шматочки.
- Форму змастіть олією та викладіть підготовлені шматочки, щільно один до одного.
- В окремій мисці збийте яйця з натертим сиром, залийте основу з лаваша. За бажанням — посипте ще трохи сиру зверху.
- Випікайте за 180°C протягом 45 хв, доки верх стане рум’яним і апетитним.
- Подавайте гарячим зі сметаною чи грецьким йогуртом.
Цей пиріг із лаваша — чудовий варіант як для обіду, так і для пізньої вечері. Він ситний, ароматний та, головне, готується з того, що зазвичай є під рукою. Головний секрет успіху — не боятися експериментувати






