НОВИНИ ДНЯ: "Швидше, швидше, швидше": США тиснуть на Україну, вимагаючи підписати мирну угоду  Не маємо єдиної думки щодо Донбасу: Зеленський пояснив, чому не погоджується з планом США  Штрафи за новорічні ялинки: яку відповідальність передбачено 2025 року  Вифлеємський вогонь миру доставили до України: що це за традиція  Народні прикмети і забобони, що пов’язують декабрист із долею та енергетикою оселі  Хмарний тиждень попереду: детальний прогноз на найближчі дні  Антирекорд з довіри: Мерц зіткнувся з падінням рейтингів та загрозою від АдН, - Bloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.10.2025 2128

Ідеальний осінній десерт: рецепт яблучного пляцка, що підкорить з першого шматочка

Пляцок готується швидко і виходить неймовірно ніжним і смачним.

a17d9b59a00e2e5076522c8a0d91dd7e_28.10.25

Якщо ви шукаєте солодкий рецепт, який поєднує легкість безе, ніжність крему та аромат запечених яблук — цей пляцок саме для вас. “Яблука під снігом” - ніжний десерт, який буквально тане в роті. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

ТСН.ua підготував рецепт яблучного пляцка “Яблука під снігом” від кулінарки Альони Карпюк.

Інгредієнти для коржів

  • 225 г борошна
  • 125 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 жовтки
  • 5 г розпушувача
  • ванілін на кінчику ножа

Інгредієнти для покриття

  • 2 білки
  • 4 ст. л. цукру
  • мигдальні пелюстки
  • щіпка солі

Інгредієнти для яблучного прошарку:

  • 2 яблука
  • 2–3 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. лимонного соку

Інгредієнти для крему

  • 250 г вершкового сиру (або маскарпоне)
  • 250 мл жирних вершків для збивання
  • 1 ст. л. цукрової пудри

Приготування

Готуємо тісто:

  1. Жовтки збиваємо з цукром до білого кольору. Додаємо м’яке масло, ванілін та все добре перемішуємо.
  2. Додаємо борошно з розпушувачем. Швидко замісіть тісто. Вона вийде трохи липким.
  3. Загорніть тісто у плівку. Залиште на 30 хв у холодильнику.

Формуємо коржі:

  1. Тісто слід розділити на 4 частини. Розкачати кожну у коло 18 см. Наколіть виделкою.

Робимо білкову масу:

  1. Білки збити з дрібкою солі до стійкої піни.
  2. ¼ білкової маси викласти на один корж, посипати 3 ст. л. цукру та мигдальними пелюстками.

Випікання:

Випікаємо корді за температури 180°C до світло-коричневого кольору.

Яблучна начинка:

  1. Яблука почистіть та наріжтн дрібними кубиками. Додати цукор і лимонний сік.
  2. Тушкуйте яблука під кришкою 15–20 хв. Дайте холонути.

Готуємо крем:

  1. Вершковий сир (або маскарпоне) збийте з вершками та цукровою пудрою до пишної маси.
  2. На блюдо поставити кільце від форми. Викладіть 1-й корж, зверху ⅓ яблучного пюре, потім ⅓ крему.
  3. Повторіть ще два рази.
  4. Верхній корж з білком і мигдалем кремом не покривати.
  5. Дайте просочитися кілька годин. Присипати пудрою.

Збираємо пляцок

Оценка материала:

5.00 / 2
Ідеальний осінній десерт: рецепт яблучного пляцка, що підкорить з першого шматочка 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.10.2025 2128
Еще материалы раздела «Суспільство»