Життя та Стиль
Суспільство
Паста з запеченими грибами: рецепт ароматної страви, яка закохує з першої ложки
Паста — це завжди гарна ідея. Вона не потребує зайвих слів чи складних соусів, бо її сила — у простоті.
Особливо, якщо подати її з ароматними запеченими грибами, ніжним крем-сиром і травами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Фудблогерка Ольга Рябенко розповіла, щоб приготувати ресторанну страву вдома, не потрібно годинами стояти біля плити. Смачне може бути справді простим у приготуванні. Осінь — це сезон грибів і важко знайти продукт, який би краще передавав її настрій.
Запечені гриби мають насичений, трохи димний смак, який чудово поєднується з вершковими соусами. У поєднанні з пастою вони створюють ідеальну страву, яка зігріває тіло та душу.
Інгредієнти
Паста - 300 г
Гриби (печериці чи лісові) - 400 г
Цибуля червона - 1 шт.
Часник - 1 головка
Оливкова олія - 2 ст. л
Чебрець - 1 ч. л
Крем-сир - 200 г
Сіль
Перець
Приготування
- У форму викладіть нарізані гриби, півкільця червоної цибулі, цілу головку часнику, розрізану навпіл, і крем-сир.
- Полийте оливковою олією, посоліть, поперчіть і додайте чебрець.
- Запікайте за 200°C близько 30 хв, поки овочі не стануть м’якими, а сир — золотистим і ніжним.
- Поки гриби запікаються, відваріть пасту до стану аль-денте.
- Не забудьте залишити трохи води після варіння, вона допоможе створити ідеальний соус.
- Дістаньте форму з духовки, додайте трохи води від пасти та добре перемішайте, соус стане шовковистим і ароматним.
- Викладіть гарячу пасту одразу у форму, обережно змішайте.
Поради
- Для глибшого смаку додайте трохи білого вина під час запікання грибів.
- Якщо любите тягучість, додай наприкінці трохи тертого пармезану чи сиру з блакитною пліснявою.
- Лісові гриби дадуть вираженіший смак, але звичайні печериці теж чудово спрацюють.
Подавайте цю пасту в глибокій тарілці, притрусіть пармезаном і гілочкою чебрецю. Запаліть свічку, увімкніть спокійну музику та нехай аромат грибів наповнить дім теплом
Оценка материала:
Паста з запеченими грибами: рецепт ароматної страви, яка закохує з першої ложки31.10.2025






