Життя та Стиль
Суспільство
Чим панірувати замість сухарів і борошна: секрет пухких та соковитих котлет із хрусткою скоринкою
Завдяки цьому паніруванню котлети виходять ніжними і мають багато соку, який не витікає під час смаження.
Коли ми готуємо домашні котлети, хочеться, щоб вони були ніжні, соковиті всередині й водночас мали ту саму хрустку золотаву скоринку, яка робить їх ідеальними. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Та іноді сухарі або борошно роблять котлети занадто щільними, а скоринка стає грубою і вбирає багато жиру. Однак існує декілька натуральних, смачних і корисних замінників, які не лише утворюють рум’яну скориночку, а й тримають сік усередині котлет.
Чим панірувати котлети, щоб були пухкими, соковитими та мали золотаву скориночку
- Вівсяні пластівці. Подрібнені вівсяні пластівці чудово тримають форму, але не забивають текстуру котлет. Вони вбирають частину соку, тому котлети виходять м’якими всередині з легкою хрусткою оболонкою. Таке панірування ідеально підходить для курячих та овочевих котлет.
- Манна крупа утримує сік і додає об’єму. Завдяки їй котлети стають пухкими, наче суфле. Панірувати котлети варто у сухій манці без попереднього обвалювання в яйцях, щоб отримати рівномірну скоринку без зайвого жиру.
- Кукурудзяне борошно чи крупа створює неймовірно апетитну, тонку та хрустку скоринку з приємним горіховим присмаком. Таке панірування підходить для будь-якого виду м’яса й навіть риби. Змішайте кукурудзяне борошно з дрібкою спецій чи сухого часнику — і смак котлет стане ще глибшим.
- Кунжут чи подрібнене насіння льону. Якщо хочете надати котлетам незвичайного смаку, спробуйте панірувати їх у подрібненому насінні. Кунжут додає ніжного аромату, а льон — легкої горіхової нотки й додаткової користі.
Щоб скоринка вийшла рівномірною та не відставала, дайте котлетам відпочити 5 хвилин після панірування, перш ніж смажити. Тоді покриття приляже щільніше, а хрусткість буде довше триматися навіть після охолодження.
Оценка материала:
Чим панірувати замість сухарів і борошна: секрет пухких та соковитих котлет із хрусткою скоринкою31.10.2025






