НОВИНИ ДНЯ: Без опадів, але вітряно: синоптик розповіла, якою буде погода на вихідних  Важкий період закінчується: 3 знаки зодіаку відчують полегшення після 5 грудня  Зарплати військовим не підвищать, але будуть контракти з покращеними умовами, - Шмигаль  Росіяни переоцінили свої сили і зазнають втрат: у ЗСУ розповіли про ситуацію у Куп'янську  Моді приймає Путіна з почестями: що означає для України поїздка "фюрера" до Індії  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний морозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.10.2025 4302

Чим панірувати замість сухарів і борошна: секрет пухких та соковитих котлет із хрусткою скоринкою

Завдяки цьому паніруванню котлети виходять ніжними і мають багато соку, який не витікає під час смаження.

b5f640f625818e0e0f704515b4c51836_31.10.25

Коли ми готуємо домашні котлети, хочеться, щоб вони були ніжні, соковиті всередині й водночас мали ту саму хрустку золотаву скоринку, яка робить їх ідеальними. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Та іноді сухарі або борошно роблять котлети занадто щільними, а скоринка стає грубою і вбирає багато жиру. Однак існує декілька натуральних, смачних і корисних замінників, які не лише утворюють рум’яну скориночку, а й тримають сік усередині котлет.

Чим панірувати котлети, щоб були пухкими, соковитими та мали золотаву скориночку

  • Вівсяні пластівці. Подрібнені вівсяні пластівці чудово тримають форму, але не забивають текстуру котлет. Вони вбирають частину соку, тому котлети виходять м’якими всередині з легкою хрусткою оболонкою. Таке панірування ідеально підходить для курячих та овочевих котлет.
  • Манна крупа утримує сік і додає об’єму. Завдяки їй котлети стають пухкими, наче суфле. Панірувати котлети варто у сухій манці без попереднього обвалювання в яйцях, щоб отримати рівномірну скоринку без зайвого жиру.
  • Кукурудзяне борошно чи крупа створює неймовірно апетитну, тонку та хрустку скоринку з приємним горіховим присмаком. Таке панірування підходить для будь-якого виду м’яса й навіть риби. Змішайте кукурудзяне борошно з дрібкою спецій чи сухого часнику — і смак котлет стане ще глибшим.
  • Кунжут чи подрібнене насіння льону. Якщо хочете надати котлетам незвичайного смаку, спробуйте панірувати їх у подрібненому насінні. Кунжут додає ніжного аромату, а льон — легкої горіхової нотки й додаткової користі.

Щоб скоринка вийшла рівномірною та не відставала, дайте котлетам відпочити 5 хвилин після панірування, перш ніж смажити. Тоді покриття приляже щільніше, а хрусткість буде довше триматися навіть після охолодження.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чим панірувати замість сухарів і борошна: секрет пухких та соковитих котлет із хрусткою скоринкою 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
31.10.2025 4302
Еще материалы раздела «Суспільство»