Життя та Стиль
Суспільство
Грибний суп із гречаною крупою: смачний рецепт страви без м'яса
Для приготування цього супу не потрібно багато часу, оскільки він готується без м'яса.
Для цього картоплю відваріть із гречкою, гриби обсмажте з цибулею, морквою і солодким перцем, потім усе з’єднайте — і за кілька хвилин суп готовий. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Вода - 1, 5 л
гречана крупа - 3 ст. л.
Печериці - 400 г
Картопля - 250 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 1 шт.
перець болгарський - ½ шт
лавровий лист - 1 шт.
олія - 2 ст. л.
вершкове масло - 1 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
- Гречану крупу промийте холодною водою.
- Печериці помийте та наріжте на середні шматочки.
- Картоплю очистьте і наріжте на невеликі кубики.
- Цибулю ріпчасту, моркву, перець болгарський почистьте і наріжте на дрібні кубики.
- У пательні на середньому вогні розігрійте олію та вершкове масло, викладіть цибулю, моркву, обсмажте 2-3 хвилини, потім додайте гриби, перець болгарський і протушкуйте 10 хвилин.
- У каструлю влийте воду, доведіть до кипіння, опустіть у неї картоплю, гречку і варіть від моменту закипання 10 хвилин. Викладіть у каструлю гриби з овочами, посоліть, додайте лавровий лист, перець чорний мелений і варіть три хвилини. Дайте супу настоятися 10-15 хвилин.
Поради:
- Замість води можна використовувати курячий або овочевий бульйон.






