НОВИНИ ДНЯ: Нове опитування показало несподівану позицію США щодо війни  У Міноборони РФ "знайшли" цинічну причину нічної атаки на Україну  Путін ризикує серйозно зіпсувати відносини з Трампом, - The Independent  Закупівля американської зброї для України: Сибіга розкрив, скільки країн долучилися  Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний морозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.11.2025 950

Синабони з гарбузовим кремом: рецепт ароматної випічки, яку хочеться готувати знову й знову

Теплий аромат кориці, ніжний гарбуз і крем-сир — ідеальний осінній десерт.

11ad8762b1c85788fe9e648679a64cb0_03.11.25

Осінь — це час, коли кухня пахне корицею, гвоздикою та теплою випічкою. Фудблогерка Катя Рибалка розповіла про рецепт, який поєднує класичні американські синабони та сезонний тренд — гарбузовий крем. Це не лише смачно, але й неймовірно затишно: десерт, який гріє серце та душу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Тісто

  • тепле молоко — 150 мл
  • цукор без гірки — 1 ст. л.
  • дріжджі — 7 г
  • борошно — 400 г
  • цукор — 20 г
  • ванільний цукор — 10 г
  • яйця — 2 шт.
  • м’яке вершкове масло — 50 г

Начинка

  • вершкове масло — 80 г
  • цукор — 40 г
  • кориця — 10 г

Гарбузовий крем

  • крем-сир — 150 г
  • гарбузове пюре — 100 г
  • цукрова пудра — 30 г
  • ванільний цукор — 10 г

Приготування

Тісто

  1. Щоб синабони вийшли м’якими та еластичними, почніть з опари. Змішайте молоко, цукор і дріжджі, накрийте рушником і почекайте 10 хв, поки з’являться бульбашки. Це знак, що дріжджі «ожили» і тісто ідеально підніметься.
  2. Далі додайте борошно, цукор, ванільний цукор, яйця та м’яке вершкове масло.
  3. Замішайте м’яке, гладке тісто, яке не липне до рук.
  4. Залиште на 1,5 години у теплому місці, щоб воно вдвічі піднялося. Чим довше підходить тісто, тим ніжніші та повітряніші будуть сінабони.

Начинка

  1. Для насиченого смаку змішайте вершкове масло, цукор і корицю. Просте поєднання, яке робить випічку незабутньою.

Формування рулетів

  1. Розкачайте тісто у прямокутник товщиною 0,5–1 см.
  2. Змажте начинкою, залиште край без начинки, щоб рулет легко скручувався.
  3. Загорніть у рулет і наріжте на порції.
  4. Викладіть у деко і залиште на 40 хв для підйому. Рулети можна злегка накрити рушником, це допоможе зберегти тепло та вологу, тісто підніметься рівномірно.
  5. Далі поставте синабони випікати у духовку за температури 180°C на 20 хв. Випічка виходить золотистою, м’якою всередині та з ніжною скоринкою зверху.

Гарбузовий крем

  1. Поки рулети охолоджуються 20 хв, збийте крем-сир з пудрою та ваніллю, додайте гарбуз.
  2. Наносіть на охолоджені рулети.

Подавання

Синабони з гарбузовим кремом найкраще смакують:

  • З чашкою гарячого лате чи трав’яного чаю.
  • В оточенні свічок та пледів — для ідеальної осінньої атмосфери.

Ця випічка поєднує у собі тепло, аромат і затишок, а гарбузовий крем додає легку фруктову нотку та зменшує солодкість.

Синабони з гарбузовим кремом — це класика, яка стає трендом. Вони прості у приготуванні, а результат завжди тішить око та смак. Ідеально для домашніх посиденьок або як

Оценка материала:

5.00 / 2
Синабони з гарбузовим кремом: рецепт ароматної випічки, яку хочеться готувати знову й знову 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.11.2025 950
Еще материалы раздела «Суспільство»