НОВИНИ ДНЯ: Гороскоп на 6 грудня за картами Таро: Овнам - несподіваний поворот, Ракам - сумніви  Закупівля американської зброї для України: Сибіга розкрив, скільки країн долучилися  Україну охоплять похолодання і нічні морози: прогноз погоди на 6-7 грудня  "Старий світ рухнув": Буданов зробив жорстку заяву в річницю Будапештського меморандуму  Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня  Трамп нарешті отримав премію миру, але є нюанс  Годжес пояснив, чому захоплення Покровська не стане успіхом для Росіївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.11.2025 633

Рисовий тарт з лососем і шпинатом: рецепт ідеальної страви для сімейного обіду чи святкового столу

Легко, смачно й гарно — саме так можна приготувати тарт, який підкорює з першого шматочка.

9468f3af50c39b02bfa5bfba915cdf69_03.11.25

Осінь і зима — час ситної випічки, але іноді хочеться чогось легкого та водночас ефектного. Тарт із лососем і шпинатом — саме така страва. Вона поєднує ніжний смак риби, свіжість овочів і сирну вершковість, а ще має вигляд на столі як справжній ресторанний шедевр. Про рецепт його приготування розповіли на сторінці Gătim zi de zi cu Natalia. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Основа

  • рис — 250 г
  • вода — 550 мл
  • сіль — ½ ч. л.

Начинка

  • лосось — 200 г
  • шпинат — 100 г
  • помідори чері — 6–8 шт.

Соус

  • яйця — 3 шт.
  • сметана — 100 г
  • сіль — 1 ч. л.
  • чорний перець — ⅓ ч. л.
  • сушений часник — ⅓ ч. л.

Приготування

Основа

Цікаво, що основа для цього тарта готується не з пісочного тіста, а з рису. Вона виходить щільною і тримає форму, а смак готової страви залишається легким.

  1. Закип’ятіть воду з сіллю.
  2. Додайте рис і варіть 15 хв, періодично помішуючи.
  3. Зніміть з вогню, накрийте кришкою та залиште ще на 5 хв.
  4. Викладіть рис до форми для випікання, добре змащеної олією, і рівномірно розподіліть.

Порада: щоб рис легко набув форми, можна трохи притиснути його дном склянки чи ложкою.

Начинка

  1. Шпинат швидко обсмажте на сухій сковороді 2 хв, помішуючи його.
  2. Лосось наріжте кубиками, а помідори — половинками.
  3. Викладіть рівномірно все на рисову основу.

Порада: щоб смак лосося максимально розкрився, вибирайте свіжу або охолоджену рибу високої якості.

Соус

  1. Збийте яйця зі сметаною і спеціями.
  2. Вилийте соус на начинку, рівномірно розподіліть.

Порада: якщо любите насиченіший смак, можна додати трохи тертого пармезану чи сиру фета одразу в соус.

Випікання

  1. Випікайте тарт у розігрітій духовці 30 хв за 180°C.
  2. Потім посипте тертим сиром і запікайте ще 10 хв, доки сир не розплавиться і не зарум’яниться.
  3. Дайте тарту охолонути 10 хв перед подаванням.

Подавання

Тарт з лососем і шпинатом має ефектний вигляд як гарячим, так і кімнатної температури. Він ідеальний для:

  • сімейного обіду, коли хочеться здивувати близьких
  • святкового столу чи бранчу з друзями
  • фуршетів

Тарт поєднує в собі корисні інгредієнти, легкість у приготуванні та «вау»-ефект на столі. Лосось, шпинат і чері створюють баланс смаку та кольору, а вершково-яєчний соус робить кожен шматочок ніжним

Оценка материала:

5.00 / 2
Рисовий тарт з лососем і шпинатом: рецепт ідеальної страви для сімейного обіду чи святкового столу 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.11.2025 633
Еще материалы раздела «Суспільство»