Життя та Стиль
Суспільство
Шарлотка з гарбузом: оригінальний і швидкий рецепт
Шарлотка з гарбузом — це класичний варіант пирога, до якого замість звичних яблук додали солодкий, соковитий гарбуз. Готується страва так само швидко, як і класична шарлотка.
Випічка виходить м’якою, повітряною, а завдяки кориці — ароматною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
гарбуз очищений - 300 г
борошно пшеничне - 150 г
яйця курячі - 4 шт.
цукор - 150 г
сода харчова - 1/3 ч. л.
кислота лимонна - 1/3 ч. л.
Сіль - щіпка
Кориця - 1 ч. л.
пудра цукрова
олія
- Гарбуз очистьте від шкірки і наріжте невеликими кубиками.
- Відокремте жовтки від білків та додайте по половині цукру до жовтків і білків.
- Білки з цукром збийте міксером у пишну масу.
- Жовтки з цукром і сіллю перемішайте віничком до розчинення цукру. Додайте частинами збиті білки, перемішуючи їх, потім просіяне борошно, соду, лимонну кислоту, корицю, перемішайте лопаткою, потім викладіть гарбуз і ще раз перемішайте.
- Дно форми для випікання застеліть пергаментом, бортики злегка змастіть олією, викладіть масу та розрівняйте її.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 40–50 хвилин. Дайте шарлотці трохи охолонути у формі, потім викладіть її на решітку до повного охолодження. Посипте цукровою пудрою.
Поради:
- Замість кориці в шарлотку можна покласти ванільний цукор.






