Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати рибний суп зі скумбрії
Скумбрію можна не лише запекти чи засолити, а й приготувати з неї дуже смачний, наваристий суп.
Це швидкий спосіб приготування страви на обід зі скумбрії з картоплею, рисом та овочами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
скумбрія свіжоморожена - 1 шт. (велика)
картопля - 4 шт.
рис - 3 ст. л.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 1 шт.
вода - 2 л
лист лавровий - 1 шт.
перець чорний мелений
сіль
зелень (петрушка, кріп)
- У скумбрії видаліть нутрощі, плавники, хвіст, голову, промийте під холодною водою та розріжте її на дві частини.
- Картоплю, цибулю і моркву почистіть, картоплю наріжте середніми кубиками, цибулю — дрібними кубиками, моркву — соломкою.
- Зелень промийте та подрібніть.
- Воду доведіть до кипіння, опустіть до неї рибу та варіть 15 хвилин, потім вийміть її і відокремте м’якоть від кісточок, а бульйон процідіть.
- До рибного бульйону викладіть рис, моркву, цибулю та варіть п’ять хвилин, потім додайте картоплю, перемішайте і варіть ще 10 хвилин, далі покладіть рибу, лавровий лист, чорний мелений перець, сіль і знову варіть п’ять хвилин. Додайте зелень і зніміть з вогню.
Поради:
- Рис за бажанням можна замінити пшоняною крупою.






