Життя та Стиль
Суспільство
Гарбузовий хліб із шоколадною крихтою: рецепт ароматної осінньої випічки
Гарбузовий хліб із шоколадною крихтою: рецепт ароматної осінньої випічки
Немає нічого затишнішого, ніж аромат гарбуза, кориці та теплого масла, який наповнює дім у прохолодний осінній день.
Гарбузовий хліб із шоколадною крихтою — це саме той десерт, який нагадує про пледи, чай із медом і дощ за вікном. На сторінці The Sapor поділилася рецептом, який ідеально балансує між ніжною текстурою, насиченим смаком і легкими нотами спецій. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Борошно - 250 г
Коричневий цукор - 165 г
Білий цукор - 105 г
Вершкове масло - 127 г
Гарбузове пюре - 235 г
Маслянка (чи молоко) - 60 мл
Сметана - 45 г
Яйця - 2 шт.
Ванільний екстракт - 2 ч. л.
Сода - 1 ч. л.
Розпушувач - ½ ч. л.
Кориця - 2 ч. л.
Суміш спецій для гарбуза - 2 ч. л.
Запашний перець - 1 ч. л.
Мелений імбир - 1 ч. л.
Мускатний горіх - ½ ч. л.
Сіль - ½ ч. л.
Молочна шоколадна крихта - 255 г
Приготування
- Розігрійте духову до 165°C. Форму вистеліть пергаментом або змастіть маслом.
- У великій мисці поєднайте борошно, соду, розпушувач і сіль, перемішайте.
- В окремій мисці збийте підрум’янене масло з обома видами цукру, яйцями та гарбузовим пюре. Потім додайте маслянку, сметану та ваніль.
- Вмішайте корицю, імбир, запашний перець, мускат і гарбузову пряність.
- Акуратно вмішайте суху суміш у вологу, але не перебивайте, щоб хліб залишився ніжним. Потім додайте шоколадні крихти.
- Перекладіть тісто у форму, розрівняйте поверхню та посипте рештою шоколаду. Випікайте 80–90 хв, доки шпажка виходить із кількома вологими крихтами.
- Залиште охолонути у формі 30–50 хв, перш ніж нарізати.
Гарбузове пюре робить хліб ніжним, маслянка — пухким, а шоколад — трохи розкішним. Кожен шматочок — це солодке тепло у поєднанні з ароматом спецій, яке ідеально пасує до кави чи лате з корицею.
Якщо хочете зробити десерт ще святковішим, додайте до тіста жменю подрібнених волоських горіхів або полийте готовий хліб білим шоколадом.
Цей гарбузовий хліб — не просто випічка. Це домашній затишок у формі десерту. Ідеальний варіант для






