НОВИНИ ДНЯ: Знайшов "винних": Путін зробив цинічну заяву про припинення війни в Україні  Інвестори не купилися. Міжнародний форум у Москві закінчився провалом, - розвідка  Щомісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мало: нардеп закликав посилити мобілізацію  Путін зробив несподівану заяву про відновлення Радянського Союзу  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  "Катастрофічно не вистачає": нардеп пояснив збільшення виплат до 200 тис. грн  Китай представив гіперзвукову ракету за ціною "Шахеда", яка б'є на 1300 кмвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.11.2025 303

Гарбузовий хліб із шоколадною крихтою: рецепт ароматної осінньої випічки

Гарбузовий хліб із шоколадною крихтою: рецепт ароматної осінньої випічки

fa177d390318187a877e342396af44f6_08.11.25

Немає нічого затишнішого, ніж аромат гарбуза, кориці та теплого масла, який наповнює дім у прохолодний осінній день.

Гарбузовий хліб із шоколадною крихтою — це саме той десерт, який нагадує про пледи, чай із медом і дощ за вікном. На сторінці The Sapor поділилася рецептом, який ідеально балансує між ніжною текстурою, насиченим смаком і легкими нотами спецій. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Борошно - 250 г

Коричневий цукор - 165 г

Білий цукор - 105 г

Вершкове масло - 127 г

Гарбузове пюре - 235 г

Маслянка (чи молоко) - 60 мл

Сметана - 45 г

Яйця - 2 шт.

Ванільний екстракт - 2 ч. л.

Сода - 1 ч. л.

Розпушувач - ½ ч. л.

Кориця - 2 ч. л.

Суміш спецій для гарбуза - 2 ч. л.

Запашний перець - 1 ч. л.

Мелений імбир - 1 ч. л.

Мускатний горіх - ½ ч. л.

Сіль - ½ ч. л.

Молочна шоколадна крихта - 255 г

Приготування

  1. Розігрійте духову до 165°C. Форму вистеліть пергаментом або змастіть маслом.
  2. У великій мисці поєднайте борошно, соду, розпушувач і сіль, перемішайте.
  3. В окремій мисці збийте підрум’янене масло з обома видами цукру, яйцями та гарбузовим пюре. Потім додайте маслянку, сметану та ваніль.
  4. Вмішайте корицю, імбир, запашний перець, мускат і гарбузову пряність.
  5. Акуратно вмішайте суху суміш у вологу, але не перебивайте, щоб хліб залишився ніжним. Потім додайте шоколадні крихти.
  6. Перекладіть тісто у форму, розрівняйте поверхню та посипте рештою шоколаду. Випікайте 80–90 хв, доки шпажка виходить із кількома вологими крихтами.
  7. Залиште охолонути у формі 30–50 хв, перш ніж нарізати.

Гарбузове пюре робить хліб ніжним, маслянка — пухким, а шоколад — трохи розкішним. Кожен шматочок — це солодке тепло у поєднанні з ароматом спецій, яке ідеально пасує до кави чи лате з корицею.

Якщо хочете зробити десерт ще святковішим, додайте до тіста жменю подрібнених волоських горіхів або полийте готовий хліб білим шоколадом.

Цей гарбузовий хліб — не просто випічка. Це домашній затишок у формі десерту. Ідеальний варіант для

Оценка материала:

5.00 / 2
Гарбузовий хліб із шоколадною крихтою: рецепт ароматної осінньої випічки 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.11.2025 303
Еще материалы раздела «Суспільство»