Життя та Стиль
Суспільство
Цвітна маринована капуста: рецепт оригінальної закуски
Приготуйте хрумку, корисну закуску, яка готується дуже просто, і вже через 12 годин її можна подавати до столу.
Маринована капуста підійде до будь-якої основної страви чи гарніру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
- капуста цвітна — 700 г
- морква — 1 шт.
- перець солодкий — 2 шт.
- часник — 6 зубків
Маринад
- вода — 1 л
- олія — 100 мл
- оцет 9% — 100 мл
- цукор — 150 г
- сіль — 2 ст. л.
- суміш перців горошком — 10 шт.
- банка — 1 л
Приготування
- Цвітну капусту помийте, розберіть на невеликі суцвіття. Воду доведіть до кипіння, залийте капусту окропом і залиште на три хвилини, потім відкиньте на друшляк.
- Моркву очистьте і натріть на тертці для корейської моркви.
- Солодкий перець очистьте від насіння і наріжте соломкою.
- Часник очистьте і розріжте на 2–3 частини.
- На дно банки викладіть шарами моркву, часник, цвітну капусту, солодкий перець, потім знову моркву, капусту й часник.
- Для маринаду воду доведіть до кипіння, додайте цукор, олію, сіль, суміш перців, ще раз доведіть до кипіння, зніміть з вогню, влийте оцет і залийте капусту. Накрийте кришкою та залиште до повного охолодження за кімнатної температури, а потім покладіть до холодильника на 12 годин.
Порада:
За бажанням можна додати лавровий лист.






