НОВИНИ ДНЯ: Ідеальний момент усе виправити: 4 знаки зодіаку отримають потужний знак від Всесвіту 11 грудня  Путін перебільшує стійкість російської економіки  Донбас і вибори під час війни: що обговорюють у мирному плані та навколо нього  У НАТО немає плану на випадок виходу США, - Politico  До України іде похолодання: синоптикиня розповіла, якою буде погода цього тижня  Без Америки Європа у кризі — лідери шукають шляхи підтримки України та власної оборони  У Києві - дощ, на сході - мокрий сніг: якою буде погода в Україні 10 груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.11.2025 570

Йоркширський пудинг: рецепт класичної страви британської кухні

Йоркширський пудинг — це не просто десерт чи гарнір.

008e9fa2443f988f8d568c9ecfdca21a_15.11.25

Це справжній символ британської кулінарної традиції, який від 1747 року тішить гурманів в усьому світі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Автор сторінки 18th Century Cook Mike Smith розповів, що секрет успіху класичного рецепта простий — якісні та свіжі інгредієнти, правильна техніка і трохи терпіння. Особливо важливо дати тісту відпочити, використовувати жир для випікання і добре розігріту духовку.

Інгредієнти

цільне молоко - 100 г

борошно - 50 г

яйця - 2 шт.

сіль

качиний жир - 30 г

Приготування

  1. Дайте інгредієнтам досягти кімнатної температури.
  2. Поступово введіть борошно у молоко, щоб не залишилося грудочок.
  3. Додайте яйця по одному, ретельно збиваючи після кожного.
  4. Залиште тісто відпочити у прохолодному місці щонайменше 20 хв, потім знову доведіть до кімнатної температури.
  5. Розділіть качиний жир між чотирма формочками для випікання. Розігрійте їх у духовці до 230°C.
  6. Коли жир буде дуже гарячим, обережно влийте тісто до кожної формочки.
  7. Випікайте близько 20 хв до золотистої та хрумкої скоринки.

Поради

  • Використовуйте лише свіжі інгредієнти кімнатної температури — це допоможе тісту добре піднятися.
  • Гарячий жир і добре розігріта духовка — запорука хрумкої скоринки.
  • Додавайте сіль безпосередньо перед випіканням для максимальної насиченості смаку.

Йоркширський пудинг ідеально поєднується з обсмаженим м’ясом і підливою, а сучасні кулінари також використовують його для подавання з овочами чи навіть солодкими соусами.

Спробуйте приготувати цю британську класику вдома, і ваш обід чи вечеря набудуть справжнього королівського шарму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Йоркширський пудинг: рецепт класичної страви британської кухні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.11.2025 570
Еще материалы раздела «Суспільство»