НОВИНИ ДНЯ: В Україні засекретили дані про кількість СЗЧ та дезертирства: причина  ISW розкрив блеф Путіна про “неминучу перемогу”: які реальні успіхи та втрати армії РФ цього року  Місячний гороскоп: що можна і чого не можна робити 11–12 грудня  В Україну йде похолодання: чого чекати від погоди завтра й коли може бути мороз  По Воронежу завдано ракетного удару: росіяни бідкаються на перебої зі світлом і водою  Приходить відчуття полегшення: 3 знаки зодіаку відчують щастя, якого давно не відчували, вже після 10 грудня  Мирна угода щодо України стає дедалі ближчою — The Washington Postвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.11.2025 484

Курячі стрипси: рецепт хрумкої закуски, яку можна легко приготувати вдома

Якщо ви шукаєте ідеальну хрустку закуску, яку захочеться готувати знову й знову — ось вона.

40b78d0a476d69022a6ff9e040313a6a_16.11.25

Курячі стрипси — страва, яка поєднує у собі соковите м’ясо, ніжну серединку та неймовірну золотисту скоринку, яку неможливо не полюбити. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Це домашній варіант легендарних «chicken fingers», який смакує навіть краще, ніж у фастфуді. На сторінці iramsfoodstory поділилися рецептом, який легко відтворити на власній кухні. Головне — якісне м’ясо, терпіння для маринування та правильна температура олії.

Інгредієнти

Курка

  • куряче філе — 900 г
  • олія

Сухе панірування

  • борошно — 2 склянки
  • кукурудзяний крохмаль — 3 ст. л
  • копчена паприка — 1 ч. л
  • часникова приправа — 1 ст. л
  • чорний перець — 1 ч. л
  • сіль

Маринад (волога суміш)

  • маслянка чи кефір — 2 склянки
  • часникова приправа — 2 ст. л.
  • чорний перець — 1 ст. л.
  • копчена паприка — 1 ст. л.
  • сіль

Соус

  • майонез — 1 склянка
  • кетчуп — 4 ст. л.
  • вустерський соус — 2 ст. л.
  • часникова приправа — 1 ст. л.
  • чорний перець — 1 ч. л.
  • копчена паприка — 1 ч. л.
  • сіль

Приготування

  1. Замаринуйте курку. Змішайте всі інгредієнти для вологого маринаду, занурте туди курячі смужки та залиште мінімум на 2 години, а краще на ніч. Це зробить м’ясо ніжним і соковитим.
  2. Приготуйте панірування. В окремій мисці змішайте борошно, крохмаль і спеції. Вийміть курку з маринаду, дайте стекти зайвій рідині та обваляйте кожну смужку у сухій суміші.
  3. Підсмажте. Розігрійте олію до 175°C і обсмажте курку партіями до золотистої скоринки приблизно 8–10 хв. Викладіть на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.
  4. Приготуйте соус. Просто змішайте всі інгредієнти — це тріо майонезу, кетчупу та соусу Вустершир, який створює вершково-пряний смак, ідеальний до стрипсів.

Порада

Для ще хрусткішої скоринки можна двічі занурити курку спочатку в суху суміш, потім знову у маринад і ще раз у борошно. Результат — ідеально хрумка оболонка, яка тримається навіть після охолодження.

Такі стрипси чудово смакують не лише з соусом, спробуйте подати їх із часниковим айолі, медово-гірчичним діпом або навіть гострим сирним соусом. Ідеальний варіант для вечірки, пікніка чи домашнього кіновечора.

Оценка материала:

5.00 / 2
Курячі стрипси: рецепт хрумкої закуски, яку можна легко приготувати вдома 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.11.2025 484
Еще материалы раздела «Суспільство»