НОВИНИ ДНЯ: Нове опитування показало несподівану позицію США щодо війни  У Міноборони РФ "знайшли" цинічну причину нічної атаки на Україну  Путін ризикує серйозно зіпсувати відносини з Трампом, - The Independent  Закупівля американської зброї для України: Сибіга розкрив, скільки країн долучилися  Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний морозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.11.2025 861

Яблука, запечені з сиром і родзинками: простий рецепт

Яблука з кисломолочним сиром і родзинками, запечені в духовці, не лише смачні, а й корисні. Цей десерт сподобається як дітям, так і дорослим.

Готується страва дуже просто, найскладніше — це вибрати серцевину з м’якоттю, щоб не пошкодити стінки яблук. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Яблука - 4 шт.

сир кисломолочний - 150 г

цукор - 4 ст. л.

Родзинки - 25 г

  1. Ізюм залийте окропом і залиште на 5–10 хвилин, потім промийте холодною водою та обсушіть паперовим рушником.
  2. До миски викладіть сир, цукор, родзинки та перемішайте до однорідної маси.
  3. Яблука помийте, видаліть за допомогою ножа серцевину з насінням, потім акуратно ложкою вийміть частину м’якоті, щоб утворилося заглиблення. Дно яблука має залишитися цілим.
  4. Наповніть кожне яблуко сирною масою з родзинками, злегка утрамбовуючи її всередині, викладіть їх на деко та налийте на дно трохи води.
  5. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20–25 хвилин. Готові яблука викладіть на блюдо.

Поради:

  • Кисломолочний сир використовуйте будь-якої жирності.

Оценка материала:

5.00 / 2
Яблука, запечені з сиром і родзинками: простий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.11.2025 861
Еще материалы раздела «Суспільство»