Життя та Стиль
Суспільство
Яблука, запечені з сиром і родзинками: простий рецепт
Яблука з кисломолочним сиром і родзинками, запечені в духовці, не лише смачні, а й корисні. Цей десерт сподобається як дітям, так і дорослим.
Готується страва дуже просто, найскладніше — це вибрати серцевину з м’якоттю, щоб не пошкодити стінки яблук. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Яблука - 4 шт.
сир кисломолочний - 150 г
цукор - 4 ст. л.
Родзинки - 25 г
- Ізюм залийте окропом і залиште на 5–10 хвилин, потім промийте холодною водою та обсушіть паперовим рушником.
- До миски викладіть сир, цукор, родзинки та перемішайте до однорідної маси.
- Яблука помийте, видаліть за допомогою ножа серцевину з насінням, потім акуратно ложкою вийміть частину м’якоті, щоб утворилося заглиблення. Дно яблука має залишитися цілим.
- Наповніть кожне яблуко сирною масою з родзинками, злегка утрамбовуючи її всередині, викладіть їх на деко та налийте на дно трохи води.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20–25 хвилин. Готові яблука викладіть на блюдо.
Поради:
- Кисломолочний сир використовуйте будь-якої жирності.






