Життя та Стиль
Суспільство
Запіканка з гарбуза з манкою: рецепт смачної випічки
Приготуйте корисну, яскраву запіканку з гарбуза на сніданок для дітей і дорослих. Страва чудово підійде як десерт.
Подайте зі збитими вершками, варенням, джемом або згущеним молоком. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Гарбуз - 450 г
манна крупа - 0,5 скл.
Кефір - 0,5 скл.
Цукор - 0,5 скл.
яйця курячі - 1 шт.
сода харчова - 1 ч. л.
сік апельсина - 4 ст. л.
Кориця - 1 ч. л.
сіль
вершкове масло
- Гарбуз очистьте від шкірки і натріть на великій тертці.
- Яйця з цукром збийте блендером до розчинення цукру.
- У миску викладіть гарбуз, збиті яйця, сметану, соду, погашену апельсиновим соком, корицю, дрібку солі та перемішайте, додайте борошно і ще раз перемішайте.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом, викладіть тісто, рівномірно розподіліть його і випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 60 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
Поради:
- Кефір використовуйте будь-якої жирності.
- Корицю можна замінити ванільним цукром.






