Життя та Стиль
Суспільство
Як заморозити лимони, щоб зберегти їх свіжими: дієві хитрики
Лимони — це той універсальний інгредієнт, який завжди хочеться мати під рукою. Вони надають стравам яскравість, напоям — свіжість, а дому — аромат літа.
Але що робити, коли лимонів більше, ніж ви встигаєте використати, розповімо вам сьогодні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Видання Martha Stewart звернулося за порадами до фермерів, щоб дізнатися, чи можна заморожувати лимони та як робити це правильно, і все дуже просто. Тут важливо памʼятати, що заморожування зберігає смак і аромат, наче лимон щойно зірвали з дерева.
Навіщо заморожувати лимони
- вони зберігають свіжий смак до кількох місяців
- їх легко додати у страви, напої, десерти
- це економно, адже якщо ви купили сезонні чи акційні, то можете їх довго використовувати
- заморожені лимони не втрачають ароматні олії та кислотність
Тож якщо у вас є морозилка, у вас завжди буде доступ до ідеальної порції цитрусової свіжості.
Заморожування цілих лимонів
- Помийте та ретельно висушіть лимони. Волога може створювати крижану кірку.
- Покладіть лимони на тарілку чи дошку, застелену пергаментом, і заморозьте до твердості.
- Перекладіть у герметичний пакет або контейнер. Так шкірка не пошкодиться, а аромат не втратиться.
- Зберігайте у задній частині морозилки. Саме там температура найстабільніша. Біля дверцят лимони можуть «підтанути» та знову замерзнути, від цього вони стануть водянистими.
Цілі лимони можна зберігати до 4 місяців із збереженням смаку і соковитості. З часом вони все ще залишатимуться безпечними, але аромат може бути слабшим.
Розморожування цілих лимонів
Просто залиште на столі на 2 години чи натріть цедру одразу з замороженого лимона, а сік вичавіть після розмороження. Цей лайфгак люблять кондитери, адже аромат залишається максимально яскравий.
Заморожування лимонного соку
Це найзручніший спосіб мати під рукою точну порцію лимонної кислотності.
- Вичавіть свіжий сік.
- Розлийте у формочки для льоду.
- Заморозьте, вискочіть кубики та перекладіть у пакет.
Один кубик — це 1 ст. л соку, ідеально для рецептур.
Використання заморожених кубиків
- у воду, лимонад, чай, коктейлі (джин-тонік)
- у супи, соуси та соте для балансування смаку
- у глазурі та креми для випічки
- для запобігання потемнінню яблук, авокадо чи артишоків
- у святкові напої, можна заморозити разом з травами та квітами
Це не лише смачно, але й дуже красиво. Такий лимонний заморожений сік зберігається близько 9 місяців. Але свіжий цитрус такий смачний, що навряд хтось протримає сік у морозилці так довго.
Заморожування лимонної цедри
Цедра — це концентрована ароматна олія, тому вона чудово зберігається.
- Натріть цедру зі свіжих сухих лимонів.
- Розподіліть тонким шаром на пергаменті та заморозьте.
- Перекладіть у баночку чи контейнер.
Заморожена цедра зберігає свій аромат до 3 місяців. Її також можна висушити та змішувати з сіллю, цукром або спеціями. Це чудова основа для маринадів, випічки та салатних заправок.
Поради
- Не зберігайте лимони у транспортній сітці. Перекладіть їх одразу після покупки.
- Цитрус із доставлення не тримайте у коробці. Одразу заносьте всередину дому.
- Завжди мийте лимони перед використанням. Особливо перед заморожуванням.
Лимони — це маленький інвестиційний фонд у свіжість вашого меню. Заморожування допомагає мати ароматне «літо» під рукою цілий рік — у правильній кількості, у будь-якому вигляді та у будь-який момент. Сміливо заморожуйте та натхненно готуйте, і нехай у домі завжди буде місце для «лимонного сонця».






