Життя та Стиль
Суспільство
Салат із цвітної капусти по-корейськи: рецепт оригінальної закуски
Цвітна капуста по-корейськи — це пікантна, ароматна, гостро-солодка закуска.
Готується дуже просто. Цвітну капусту відваріть, потім замаринуйте з овочами та спеціями. Салат чудово підійде до будь-яких м’ясних страв або гарніру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
цвітна капуста - 1 кг
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 1 шт.
перець солодкий - 1 шт.
часник - 3 зубчики
олія оливкова - 60 г
соєвий соус - 3 ст. л.
коріандр мелений - 1 ч. л.
паприка мелена солодка - 1 ч. л.
перець гострий мелений - 1/3 ч. л.
перець чорний мелений
зелень петрушки.
- Цвітну капусту промийте холодною водою, розберіть на невеликі суцвіття. Відваріть у киплячій трохи підсоленій воді п’ять хвилин, воду злийте й остудіть.
- Цибулю, моркву очистьте, цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці для корейської моркви.
- Перець очистьте від насіння, перегородок і наріжте соломкою.
- Часник очистьте і видавіть через прес.
- Петрушку промийте, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.
- У ємність викладіть капусту, моркву, перець, петрушку.
- У центр овочів викладіть часник, коріандр, паприку, перець гострий, перець чорний мелений.
- У сковорідці на середньому вогні розігрійте оливкову олію, викладіть цибулю та обсмажте до прозорості, одразу вилийте гарячу оливкову олію з цибулею в центр овочів і добре перемішайте, потім полийте соєвим соусом і ще раз перемішайте.
- Накрийте кришкою і відправте в холодильник на одну годину.
Поради:
- Оливкову олію можна замінити соняшниковою або кунжутною.






