НОВИНИ ДНЯ: Чи будуть в України гроші для підвищення зарплат і пенсій: економіст пояснив ситуацію  Синоптики попереджають про небезпечні погодні сюрпризи: якою буде зима в Україні  "Цього не уникнути": міністр відповів, коли можуть запровадити ПДВ для ФОПів  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний мороз  Молдова приховує план реінтеграції Придністров’я: що це означає для регіону  Половина європейців вважають Трампа ворогом Європи  Холодний Місяць 5 грудня: гороскоп для всіх знаків зодіаку для останньої Суперповні у роцівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.12.2025 1484

Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки: дієвий лайфгак

Чому картопля прилипає до сковорідки і як смажити правильно: секрети професійних кухарів.

a9874d2878d69c68d7d17de5ac700a50_02.12.25

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа зовсім не у сковорідці чи кількості олії — причина в іншому. Є один дуже простий прийом, який дозволяє посмажити картоплю так, щоб вона не прилипала і мала хрустку золотаву скоринку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Єдиний крок, який потрібно зробити, щоб картопля не прилипала

Перед смаженням картоплю потрібно добре промити у холодній воді та обов’язково висушити. Чому це працює? Картопля містить великий шар крохмалю на поверхні. Саме цей крохмаль і стає «клеєм», через який шматочки:

  • прилипають до гарячої сковорідки;
  • ламаються;
  • не рум’яняться рівномірно;
  • перетворюються на кашу замість хрусткої скоринки.

Якщо промити картоплю кілька разів до прозорої води та промокнути паперовим рушником, зайвий крохмаль зникне, і вона перестане чіплятися за поверхню сковорідки.

Як правильно посмажити картоплю, щоб не прилипала до сковороди

  1. Нарізати картоплю однаковими шматочками. Так вона рівномірно обсмажиться.
  2. Промити 2 рази до чистої води. Це зніме максимум крохмалю.
  3. Повністю висушити. Волога — ворог хрусткої скоринки.
  4. Сковорідка має бути добре розігріта. Олію додають лише після прогрівання.
  5. Не перевертати часто. Дайте шматочкам «схопитися» скоринкою.

Оценка материала:

5.00 / 3
Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки: дієвий лайфгак 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
02.12.2025 1484
Еще материалы раздела «Суспільство»