НОВИНИ ДНЯ: Починається біла смуга: 3 китайські знаки зодіаку, які будуть найщасливішими у грудні 2025 року  Путін насолоджується війною: CNN розкриває, чому реальний мир "фюреру" не потрібний взагалі  Путін має заплатити за війну проти України: The Telegraph назвали можливий сценарій  Холодний Місяць: чого очікувати від останньої повні 2025 року  В Україні відкрилися ялинкові ярмарки: які ціни у різних містах  Яку зброю від НАТО Україна отримає першочергово: Рютте відповів  Частину України накриють дощі з туманами: прогноз погоди на 3 груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.12.2025 6518

Приготуйте цей салат на Новий рік: він точно зникне з тарілок миттєво, і всі його вихвалятимуть

Цей простий салат із трьох інгредієнтів стане справжньою зіркою новорічного столу.

5dfa71aa6d73944ff4df490db91d9731_04.12.25_1

До свят залишилося менше місяця, тож саме час продумати меню і знайти страви, які здивують гостей. Салат “Риба по-польськи” ідеально для цього підходить: готується легко, виглядає ефектно, а ніжний смак у поєднанні з пікантною маринованою цибулею робить його справжньою перлиною святкового вечора. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Горбуша - 1 кг

ріпчаста цибуля - 400 г

кріп -пучок

лавровий лист - 2 шт.

майонез - за смаком

сіль, перець - за смаком

сіль (для маринаду) - 1,5 ст. ложки

цукор (для маринаду) - 1,5 ст. ложки

оцет 9% (для маринаду) - 3 ст. ложки

вода (для маринаду) - 150 мл

Процес приготування:

  1. Горбушу нарізаємо на порційні шматочки. У каструлі доводимо до кипіння воду з лавровим листом, сіллю та невеликою гілочкою кропу. Варимо рибу близько 10 хвилин, потім охолоджуємо, очищаємо від кісток і розбираємо на ніжні волокна. Солимо та перчимо за смаком.
  2. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і промиваємо холодною водою. Складаємо в миску, додаємо сіль, цукор, трохи оцту та вливаємо 150 мл води. Залишаємо на 20 хвилин — цибуля стане хрусткою і втратить гіркоту.
  3. У глибокій формі формуємо салат шарами: 1-й шар — риба; 2-й шар — маринована цибуля; зверху робимо легку майонезну “сітку”.
  4. Повторюємо ще один раз. Верхній шар — риба під ніжною майонезною “шапочкою”.
  5. Ставимо салат у холодильник на 2–3 години, щоб усі шари добре просочилися: риба стане особливо м’якою та соковитою, а цибуля — ароматною та ніжною.
  6. Перед подаванням прикрашаємо свіжим кропом і подаємо до столу.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Приготуйте цей салат на Новий рік: він точно зникне з тарілок миттєво, і всі його вихвалятимуть 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
04.12.2025 6518
Еще материалы раздела «Суспільство»